torsdag, juni 16, 2016

Om sommarlov

Under förra veckan såg jag många studentmössor på min väg till jobbet. Ungdomar som såg glada men lite trötta ut, efter festligheter och tankar om en ljusnande framtid. Jag tänker tillbaka på min egen student och minns spänningen i den ovissa framtiden, men också ängslan som en sådan kan väcka.

Mycket var på sätt och vis lättare under grundskolan, då den närmaste framtiden var given. När jag lämnat skolavslutningen, som på den tiden fortfarande hölls i kyrkan, låg en ocean av tid framför mig i form av sommarlov. Till hösten väntade ännu en årskurs, inget att fundera på, men innan dess en lång och välförtjänt ledighet.

Nostalgiska tankar kring sommarlov väcks till liv när jag besöker Sankt Anna, skärgården utanför Söderköping. Numer är kameran med, men i övrigt är så mycket sig likt, de små vägarna, fälten och skogsdungarna. Jag åker ut i junimorgonen för att upptäcka omgivningarna...

Visar ännu en bild av älgkon på sommarängen, den där junimorgonen i Sankt Anna, 2016.

9 kommentarer:

Hannes Theander sa...

:-)

Gustav Rappestad sa...

;-)

Malin Ellisdotter H sa...

Riktigt uttrycksfull bild, gillar den mycket och det syns verkligen att du tänkt BILD.

Och det där med student och sommarlov... Jag har inte tagit studenten eftersom jag inte tog mig vidare till gymnasiet. Och sommarlov, det var det bästa jag visste - även om jag visste att skolan snart skulle börja igen och som vid alla andra lov så hade jag alltid ont i magen när lovet började gå mot sitt slut. Sommarlov var alltid en välbehövlig vila för mig. Jag kunde äntligen koppla av, jag slapp slag och glåpord.

Återigen; fantastisk bild, Gustav.

Gustav Rappestad sa...

Det var roligt att höra! Tack så mycket Malin!

Som tur var låg älgkon kvar ett tag, så jag hann med att testa lite olika bildidéer.

Detta med studenten, det visste jag inte om och hade heller inte kunnat gissa.

Malin Ellisdotter H sa...

Ibland vet man inte allt, Gustav.

Gustav Rappestad sa...

Så är det ju! Mycket sällan vet man allt, om någonsin.

Anonym sa...

Precis.

Terje sa...

Det börjar bli rätt många år sedan för min del, men visst minns jag känslan av sommarlovet... Allt man ville hinna med, koppla av utan måsten - inga krav, annat än till sig själv. :)

Bilden får du full pott för också! :)

Gustav Rappestad sa...

Helt riktigt! Friheten, men också de egna kraven, att ta vara på alla möjligheter. En värld att upptäcka!

Tack så mycket Terje! Riktigt glad att du tycker om bilden... :)