onsdag, juni 08, 2016

En helg i älskade Sankt Anna

Nationaldagshelgen med sin extra lediga dag tillbringade jag i skärgården, närmare bestämt i Sankt Anna utanför Söderköping. I dessa trakter har jag tillbringat mina somrar sedan jag var i treårsåldern. Under den gångna helgen fick jag uppleva många minnesvärda djurmöten, där flera av dem gav tillfällen att göra nya bilder. Förutom dessa djurbilder gjorde jag också nya bilder av blommor, mer precist med styvmorsviol, liljekonvalj och lupiner.

Bland djurmötena under helgen kan nämnas rådjur, flera rågetter med kid och några ståtliga bockar. En grupp med dovhjortar. En älgko med en liten nyfödd brun kalv. En skogsmård, som hastigt passerade över vägen. Fältharar i mängd och många betande gäss. Två häckningar med hornuggla, vars ungar högljutt tiggde mat i skymningen. En kvällsjagande jorduggla över fälten ned mot havet. Några skäggdoppingar och storskrakar. Häckning i holk med svartvit flugsnappare och blåmes. Någon rödhake, en törnsångare, flertalet tornseglare och ladusvalor. Två havsörnar och några korpar. Fick också uppleva flera möten med vildsvin, men det blev inga bilder den här gången. Istället körde jag nästan ned i ett djupt och lömskt dike med bilen! Det gick bra till slut, efter en avsevärd pulsstegring...

Jag tror aldrig att jag tidigare har upplevt en så djurrik helg i Sankt Anna som den senaste. Förutom att jag börjar få allt bättre kontroll över vilka områden som ger bra utdelning för djurmöten, så upplever jag hur just den här perioden, vårens övergång till sommar, verkligen är intensiv. Naturen vibrerar av liv!

2 kommentarer:

Malin Ellisdotter H sa...

Jag bara tycker om denna... där du finns med som pricken över i:et. Känslosamt på nåt sätt. Och härligt att läsa om alla dina djurmöten, däremot mindre roligt att med att nästan hamna i diket.

Gustav Rappestad sa...

Tack! Mycket känslor att återvända till barndomens sommarlovsmarker... nostalgi och förundran...