söndag, juni 12, 2016

En avstickare

Klockan börjar bli mycket, solen är uppe och jag börjar röra mig hemåt igen från morgonturen i skärgården. Jag tar en avstickare in på en liten grusväg där jag vid ett par gamla beteshagar sett rådjur tidigare sommar. Väl framme vid hagarna börjar ögonen söka. Blicken fastnar mitt ute i hagen, där ett par stora öron sticker upp ur grönskan som bländar med sin skira färg i det skarpa solljuset. En älg!

I passagerarsätet ligger reservkameran redo, och jag monterar snabbt mitt vaselinfilter på makroobjektivet. "Nu ska jag väl äntligen våga testa något annorlunda" tänker jag, och gör den bild som jag visar här i inlägget. Inte liknar den väl någon av mina tidigare älgbilder?

Ibland gör en avstickare, ett infall att ge sig in på en annan väg, att man får uppleva saker som man inte vågat hoppas på. Jag tänker att det är likadant i bildskapandet, ibland gör man rätt i att göra avstickare, experimentera, prova mer eller mindre vilda idéer. Ibland fungerar det, ibland inte. Oavsett vilket så lär man sig något och det värsta som kan hända är att man misslyckas. Det är väl egentligen inte så farligt...

8 kommentarer:

Malin Ellisdotter H sa...

Du tänkte bild, Gustav.

Och bilden är makalöst bra!

Gustav Rappestad sa...

Haha ja, ibland så... ;)

Vad roligt att du gillar bilden Malin. Tack för kommentaren! :)

Erik Koffmar sa...

Vaselin filter, det känns lite "old school". Läcker effekt och en riktigt bra och annorlunda bild.

/Erik

Hannes Theander sa...

Spännande det blev! :-)

Tror som du att man måste pröva och misslyckas för att småningom lyckas, i alla fall om man vill göra något 'eget'.

Gustav Rappestad sa...

Haha, ja kanske det. Tack så mycket Erik, roligt att höra att du tycker att bilden fungerar! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Hannes. Precis, man får prova sig fram som amatörfotograf! :)

Terje sa...

Det här är nästan på gränsen till äckligt bra... Skämt åsido, fortsätt gärna med att göra dina experiment - det blir då nya personliga bilder. Och det är ju det bästa! :)

Gustav Rappestad sa...

Vilken tur att det bara är på gränsen, vill ju inte göra alltför äckliga bilder... hehe! ;D

Tack så mycket Terje! Visst är det så, och det har du ju sagt till mig tidigare också. Ord som är med i bakhuvudet.