Om bloggen

"Every work of art has its necessity; find out your very own. Ask yourself if you would do it if nobody would ever see it, if you would never be compensated for it, if nobody ever wanted it. If you come to a clear 'yes' in spite of it, then go ahead and don't doubt it anymore."

– Ernst Haas
Under min gymnasietid fotograferade jag analogt med systemkamera, på svartvit film med framkallning och kopiering i skolans mörkrum. Jag använde också en digital kompaktkamera. När jag 2013 köpte en digital systemkamera inför en resa till England kom jag igång på nytt med mitt fotograferande. Under 2014 startade jag den här bloggen där jag visar bilder från mina utflykter i naturen.

Motiven i bilderna hittar jag i Norrköping med omnejd, framför allt i Kolmårdsskogarna norr om staden. Jag är också aktiv i Sankt Anna skärgård, då främst om somrarna. Ibland blir det längre utflykter bortom dessa områden, och då följer kameran också med.

Det finns flera syften med min blogg. Ett är att på ett enkelt vis dokumentera min utveckling som amatörfotograf. Ett andra syfte är att dela glimtar av de möten med djur som jag haft i naturen och de vyer av vår natur som jag fascinerats av. Ett tredje syfte är att använda bloggen som forum för att få kommentarer från er, bloggens läsare, till de bilder som jag publicerar.

Välkommen!

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt självporträtt (utgår ifrån att det är det) och en dubbelexponering som säger mer än tusen ord... Att tänka ljus, att vara kreativ och eftertänksam.

  Din blogg är fantastiskt fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt, ett självporträtt som är en dubbelexponering. Tack så mycket Malin för dina generösa omdömen! :)

   Radera
  2. (Självporträttet är nu utbytt mot en senare bild.)

   Radera
 2. Känns som den nya bilden vill berätta en historie? Lite dystert tycker jag, men också fängslande och konstnärligt. Inget vanligt självporträtt ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Thomas! Intressant att höra din tolkning. Håller med dig, men bara delvis :)

   Radera