Om bloggen

Varför fotografera? Det är en fråga som jag ställt mig själv ibland. Ska jag ge ett kort svar så är det nog inte det vanliga "Det är roligt". Visst kan det stämma, men för mig är det snarare "Det känns nödvändigt" som legat närmare till hands under de år som jag hållit igång. Ett behov av att uttrycka sig, där naturfotografin blivit ett sätt att gestalta vardagens känslor och äventyr.
"Every work of art has its necessity; find out your very own. Ask yourself if you would do it if nobody would ever see it, if you would never be compensated for it, if nobody ever wanted it. If you come to a clear 'yes' in spite of it, then go ahead and don't doubt it anymore."

– Ernst Haas
Motiven i bilderna hittar jag i Norrköping med omnejd, framför allt i Kolmårdsskogarna norr om staden och på Kvillingeslätten nedanför branterna. Jag är också aktiv i Sankt Anna skärgård, då främst om somrarna. Ibland blir det längre utflykter bortom dessa områden, och då följer kameran också med.

Det finns flera syften med min blogg. Ett är att på ett enkelt vis dokumentera min utveckling som amatörfotograf. Ett andra syfte är att dela glimtar av de möten med djur som jag haft i naturen och de vyer av vår natur som jag fascinerats av. Ett tredje syfte är att använda bloggen som forum för att få kommentarer från er, bloggens läsare, till de bilder som jag publicerar.

Välkommen!
Gustav

Du kan kontakta mig på min e-postadress som är
mitt förnamn, en punkt, mitt efternamn följt av @gmail.com

5 kommentarer:

Malin H sa...

Fantastiskt självporträtt (utgår ifrån att det är det) och en dubbelexponering som säger mer än tusen ord... Att tänka ljus, att vara kreativ och eftertänksam.

Din blogg är fantastiskt fin!

Gustav Rappestad sa...

Du har helt rätt, ett självporträtt som är en dubbelexponering. Tack så mycket Malin för dina generösa omdömen! :)

Gustav Rappestad sa...

(Självporträttet är nu utbytt mot en senare bild.)

t.ellebaek sa...

Känns som den nya bilden vill berätta en historie? Lite dystert tycker jag, men också fängslande och konstnärligt. Inget vanligt självporträtt ☺

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Thomas! Intressant att höra din tolkning. Håller med dig, men bara delvis :)