fredag, juni 05, 2015

Mörka kvällsbilder i svartvitt

Visar nio kvällsbilder i svartvitt. Bilderna är från mars, april och maj nu i år och är alla tagna sent på kvällen, vilket medfört lite längre slutartider och/eller brus. Som vanligt är bilderna från slätterna kring Norrköping och från Kolmårdsskogen i norr.

10 kommentarer:

 1. Spännande bilder där flera är helt i min smak,bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var roligt att höra. Tack Janne för din kommentar! :)

   Radera
 2. Nice! Tycker fyran är sjukt cool. Riktigt snyggt sätt att hantera lång slutartid på. Den relativa skärpan på det första rådjuret passar jättebra till den övriga ruffigheten. Blicken fastnar i bilden och återvänder till de olika blickfången. Att de springer från höger till vänster ger ett litet motstånd och en fin kontrast. Känns lite ödesmättat som om det skulle komma ett skott mot dem när som helst eller möjligtvis ett jagande djur.

  Allmänt om brus så tycker jag inte det gör så mycket när bilderna är svartvita. Det tråkiga med bruset i vissa färgbilder tycker jag är blödande, halvdassiga färger. Svårare, men inte omöjligt, att göra snygga bilder med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för dina tankar om den fjärde bilden med dovhjortarna Hannes! :) Håller med dig om den lite ödesmättade känslan, och det svartvita spär kanske på detta?

   Radera
  2. Ojdå, fel djur. Jo, det svarvita förstärker nog, men det beror ju lite på vilken färgskalan var dessförinnan.

   Radera
 3. Vackra bilder med mycket känsla som gör sig fint i S/V. Många nya fina bilder i bloggen, du verkar ha haft många fina möten med rävarna i vår.

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Erik! Jo, många minnesvärda rävmöten har jag haft. Bilderna har inte blivit helt som jag velat, men jag jobbar vidare :)

   Radera
 4. Mycket fin serie av bilder. Dofterna och känslan finns där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Mathias! Det var roligt att höra :)

   Radera