söndag, juni 14, 2015

Jag arbetar vidare

Det är några budskap som jag minns särskilt väl från heldagen i Mullsjö tillsammans med Terje. Av någon anledning så sätter sig vissa budskap i minnet, medan andra faller i glömska. Vad beror det på? Vad avgör vad vi minns och vad vi glömmer?

De budskap som jag minns särskilt klart från dagen i Mullsjö är
  • begreppen att hitta och att göra,
  • att tänka bild och inte enbart motiv,
  • att arbeta fram bilder,
  • att undvika att göra platta bilder,
  • att våga experimentera utan rädsla för att misslyckas,
  • att söka vidare efter ett personligt uttryck.
Allt detta arbetar jag vidare med i mitt fotograferande, som bara tycks bli roligare för var dag som går! Jag hoppas att jag kan fortsätta att utvecklas i mitt fotograferande under året.

Här ovan visar jag en bild från tidigare under söndagen, då jag tillsammans med Mårten upptäckte tre storlomspar som simmade tillsammans i en skogssjö. En mycket märkvärdig upplevelse, tyckte jag! Bilden är en multiexponering där jag försökt sätta samman de sex lommarna, trädlinjen och molnen till en helhet.

4 kommentarer:

Terje sa...

Tack för detta Gustav! :)
Fick jag verkligen ur mig dessa kloka ord, det låter ju bra och klokt... ;)

Spännande bild Gustav! Och jag kan bara hålla med om att det bara blir roligare och roligare. :)

Hannes Theander sa...

Spännande bild! Keep up.

Gustav Rappestad sa...

Haha ja, inte dumt att få med sig dessa tankar från en och samma dag. Det är ett gott betyg till dig :) ;) Roligt att du lämnade en kommentar till inlägget, tack!

Gustav Rappestad sa...

Jag experimenterar och testar nytt, inser att jag lär mig mycket på detta sätt. Tack så mycket Hannes för din uppmuntran! :)