onsdag, november 09, 2016

Resan till hjorthagen

Ända sedan Eriks och Mårtens inlägg under förra hösten har jag varit sugen på att besöka Gripsholms hjorthage utanför Mariefred. I det stora hägnet, bland de gamla vackra ekbestånden, lever ett hundratal dovhjortar, relativt oskygga för de fotografer som vandrar runt på promenadstigarna mellan de små fälten och träddungarna.

Under allhelgonahelgen fick jag så möjlighet att följa med Mårten med familj till hjorthagen och göra mina första bilder. Det blev sedan ett andra besök under helgen och jag är riktigt glad att ha fått uppleva platsen, som var minst lika fin och annorlunda som jag förväntat mig.

Visar fem av bilderna från helgen, november 2016.

10 kommentarer:

Lena sa...

Vilken underbar serie Gustav, så härliga dova höstfärger. De är väldigt vackra med sina stora horn, dovhjortarna.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Lena, det var roligt att höra! :) Jag har förstått att du som jag tycker väldigt mycket om hösten, med sin alldeles särskilda färgskala.

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Måste ju vara ett fantastiskt landskap att fota hjortarna i,härlig serie!

Lena sa...

Ja, hösten är min absoluta favoritårstid även om jag gillar vintern också, och i år blev den extra vacker tycker jag. Ändå är grön min egentliga favoritfärg.

Gustav Rappestad sa...

Håller med dig, hösten är en riktig favoritårstid! Vintern likaså, för att inte tala om favoriterna vår och sommar... :D

Gustav Rappestad sa...

Verkligen - rekommenderar ett besök om du är på genomresa! Tack så mycket för kommentaren Jan-Olov... :)

Anonym sa...

Du har lyckkats bra med att återge hjortkronans likhet med eklöven i färg och form; fint!

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Mathias! Roligt att höra och inte förvånad att du skulle reflektera över upprepningen... :)

Erik Koffmar sa...

Fina bilder! Kul att ha inspirerat dig till detta besök :o)

Ha det gott,
Erik

Gustav Rappestad sa...

Tack Erik, för kommentaren, och för inspirationen! :)