torsdag, november 17, 2016

Några färgstarka novemberfåglar

Idag visar jag fem nya fågelbilder, samtliga från november månad. Den första bilden med nötväckan är från Gripsholms hjorthage, fotograferad i hägn! Den andra bilden med hackspetten och den tredje bilden med nötväckan är fotograferad på fågelmatningen i Norrköping, som äntligen är igång för säsongen. Den fjärde bilden med havsörnen är från Händelö, Norrköping. Den femte och sista bilden, på den söta stjärtmesen, är från Magnehult inne i Kolmårdsskogen.

12 kommentarer:

 1. Gustav du imponerar med fantastiskt fina bilder. Alla tycker jag har något av det där lilla extra. Speciellt förtjust blev jag i nötväckan som flyger - en fullpoängare om du frågar mig. ;)

  Havsörnen är också en favorit. Ödsligheten i trädskeletten i bakgrunden är fantastisk!
  Bra jobbat Gustav och grattis till en mycket bra kollektion bilder! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varmt tack Mårten för den fina och uppmuntrande kommentaren! Jag är inte förvånad över att nötväckan med rörelse är en bild du väljer ut bland dessa... :D

   Havsörnen var en rolig överraskning för Jocke och för mig, där vi kom gående genom skogen ned mot vattnet. Roligt att höra att även den föll dig i smaken.

   Tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar! Den gläder mig verkligen.

   Radera
 2. Oj vilka vackra fågelbilder, verkligen personliga och håller med Mårten om att de har det där lilla extra. Jag fastnade också för nötväckan men även den första bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Lena för din kommentar! Jag noterar att du väljer ut båda bilderna med nötväcka... en favoritfågel månne? :)

   Radera
  2. Ska jag vara ärlig är jag inte särskilt förtjust i fåglar över huvudtaget =) Men de kan ju göra sig fint på bild!

   Radera
  3. Haha jaså inte :D Intressant, men det finns ju mycket annat i naturen än fåglar... :)

   Radera
 3. Väldigt fin serie Gustav! Håller nog med Mårten om att nötväckan är fantastiskt fint uttryck. Även havsörnen och det vackra höstlandskapet. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Hannes! Det var roligt att höra att du tycker så... :)

   Radera
 4. Också de här mycket fina!

  SvaraRadera
 5. Malin Ellisdotter Hlördag, november 26, 2016

  Första bilden på nötväckan är ju sagolikt bra. Nu vet du ju vad jag känner för nötväckan... ;) Så fin helhet i den, fina detaljer och så det lilla extra - det upp och nervända hjärtat.

  Härliga bilder, Gustav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varmt tack Malin för din kommentar! Det har inte undgått mig att du har ett lite ansträngt förhållande till just nötväckan... :D

   Radera