fredag, juli 17, 2015

Storlom med "smålom"

För ett par dagar sedan fick jag syn på ett par storlommar som simmade i en skogssjö. Det är en sjö som jag passerat förbi många gånger, men aldrig tidigare sett lom i. Jag lade märke till hur något rörde sig kring lommarna. Jag stannade till och spanade ut över sjön, och konstaterade att det var en hel familj lom som var ute och simmade. Det här var första gången som jag sett storlom med ungar.

11 kommentarer:

Lena sa...

Fina och härligt gröna foton. Kul att få se lom med ungar.

Erik Koffmar sa...

Fina familjebilder! Kul när man får se saker man inte väntar sig...

Ha det gott,
Erik

Gustav Rappestad sa...

Tack för det Lena! Ja, riktigt roligt med en lyckad häckning... :)

Gustav Rappestad sa...

Tack ska du ha Erik! Visst är det, man vet aldrig på förhand vad som väntar där ute... :)

Henrik sa...

Vad trevligt att få se hela familjen! Fina bilder

Gustav Rappestad sa...

Ja, det var det. Tack så mycket Henrik! :)

Hannes Theander sa...

Bild två och fyra tycker jag var riktigt fina. Snyggt diffuserade!

Gustav Rappestad sa...

Roligt att höra att du tycker så! Jag blev nöjd med den fjärde bilden, vars bakgrund blev inte bara oskarp utan också "utsmetad" på ett trevligt sätt, lite målerisk. Detta tack vare diffuseringen, precis som du skriver. Tack så mycket Hannes! :)

Hannes Theander sa...

Ja, det blev en bra kombination!

Mårten Lundgren sa...

Oj, hade jag inte skrivit på denna...
Fint med storlomsungar... bilder som speglar ett familjeliv och som jag själv känner igen mig i. Hade varit roligt att sett dessa storlomsungar, då jag aldrig har sett några. :(

Gustav Rappestad sa...

Nej, men "den som väntar på något gott"... ;) Vad roligt att du kan känna igen dig i bilderna, det tar jag som ett fint omdöme. Förstår att du gärna upplevt detta, men det är bara en tidsfråga innan du får möjligheten, tror jag! Tack så mycket för kommentaren :)