lördag, juli 04, 2015

De där bruna och spetsiga öronen

Nu har vi nått den tid på sommaren då växtligheten är riktigt frodig. Grenar har fyllts av storväxta löv och sädesfält står högväxta. De vallar som ännu inte slagits bågnar över av långt gräs. Den som tar sig ut tidig morgon eller sen kväll får med stor sannolikhet se ett par bruna och spetsiga öron. De sticker fram bakom en gren, de anas över fältens grönska, de lyssnar vaksamt. De där öronen...

Den första bilden med rågeten bakom grenen är från Kolmårdsskogen, för ett par dagar sedan. Den andra och tredje bilden är från vägen ut till Sankt Anna skärgård. Den fjärde bilden är från samma skärgård, långt ut på landsbygden, där man ibland har godheten att låta rundbalar med hö ligga kvar utan plastning. Den femte och sista bilden med råbocken är från Kvillingeslätten. Samtliga bilder är tagna förra månaden, juni 2015.

6 kommentarer:

Mårten Lundgren sa...

Ja, de bruna spetsiga öronen har man sett några gånger. Fint summerat här Gustav, med olika platser och uttryck hos rådjuren, där de bruna spetsiga öronen är den röda tråden genom bilderna. Snyggt! ;)

Gustav Rappestad sa...

Stort tack Mårten! :)

Mobile App Developers sa...

I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

Gustav Rappestad sa...

Never mind.

Malin Ellisdotter Hellesø sa...

Sagolika bilder, Gustav. Fin kontakt!

Gustav Rappestad sa...

Oj, det var stora ord. Tack så hemskt mycket Malin! Jag blev själv ganska nöjd med den första bilden... :)