fredag, juli 10, 2015

Dansmyggor vid sjön

I Terjes blogg fick jag lära mig vad de hoppande och stora läskiga myggorna jag sett i skogen heter. De har namnet dansmyggor. När jag passerade en plats där jag sett dessa myggor tidigare, så stannade jag till och gjorde en bild. Det var ganska sent på kvällen och jag använde blixt för att framhäva myggorna.

6 kommentarer:

Lasse sa...

Väldigt effektfullt och underbara färger !

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Lasse! :)

Mårten Lundgren sa...

Spännande med dansmygg. Hoppas på att få uppleva dem också. ;)
Gillar verkligen kvällskänslan i bilden!

Terje sa...

Jag har också fått lära mig att de heter dansmygga, men jag har inte kollat upp om det finns något annat namn på dem. De suger inte blod heller... Och en spännande bild fick du också, grattis Gustav! :)

Gustav Rappestad sa...

Ja, spännande och lite läskigt ;) Vad roligt det är att läsa att du får en kvällskänsla av bilden, tack Mårten :)

Gustav Rappestad sa...

Ja, vilken tur att de inte suger blod, så stora som de är dessa dansmyggor. Tack så mycket Terje, roligt att du tycker bilden är spännande :)