måndag, juli 13, 2015

En riktigt ståtlig älgtjur

Sent igår kväll, vid elvatiden, fick Mårten och jag ett möte med den här ståtliga älgtjuren ute i Kolmården. Vi utforskade ett område av skogen som vi inte besökt tidigare, och hoppades nog båda två på att få se något spektakulärt. Det blev en lyckosam kväll, då jag aldrig sett en så här stor tjur förut, en udda tolvtaggare enligt jägarnas terminologi. Att få ett sådant möte, i det sista ljuset och djupt inne i Kolmårdsskogen, var närmast obeskrivligt roligt.

10 kommentarer:

 1. Jaså, du träffade den trots allt. :-) Fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajjemän, ett sent men välkommet kvällsmöte. Tack så mycket Hannes! :)

   Radera
 2. Riktigt fina bilder på älgtjuren "farfar" Gustav! ;)
  Visst var det ett fantastiskt möte, som vore roligt om det kunde inträffa igen?

  Så ovetande vi var om den här älgtjuren, då vi färdades längs nya vägar i Kolmårdsskogen. Plötsligt stod han bara där och tittade på oss. Fantastisk känsla och ett möte man sent lär glömma.

  Du har verkligen fångat hans hårda och otäcka blick i den första bilden. Snyggt! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helt klart vore det roligt att få fler älgmöten framöver! En fantastisk avslutning på vår lilla upptäcksfärd genom skogen. Tack så mycket för din fina kommentar Mårten! :)

   Radera
 3. Stort grattis för det finfina mötet! Underbart att få se dessa stora och ståtliga djur - och det är verkligen inte varje dag, tyvärr. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Terje! Tyvärr inte var dag, men desto roligare när det väl händer. Håller helt med dig, det är underbart :)

   Radera
 4. Jag kan bara tänka mig Mårtens reaktion när ni fick syn på den här... ;)

  Kalasbilder (som vanligt)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Haha, ja Malin... Mårtens reaktion glömmer man inte i första taget. Nästa gång vi ser den här tjuren ska jag fotografera Mårten istället, så du får se ;)

   Radera