onsdag, juli 22, 2015

Kronhindar i nattmörkret

Jag läste en text om kronhjortens beteende där det nämndes att Kolmården är en av de platser i landet som har en riktigt tät kronviltstam. Med det i åtanke är det fascinerande hur sällan man får se dessa vackra hjortar. De tycks inte dundra fram, och ljudligt knäcka grenar som vissa älgar, och de studsar heller inte fram som dovhjortarna. De syns heller aldrig som rådjuren, som man ser närmast överallt, somliga kvällar.

Den sena kväll, då dessa två bilder är tagna, hade jag beslutat mig för att det blivit för mörkt att fotografera och var på väg hemåt. Då fick jag syn på en liten grupp med kronhindar som stod i kanten av en klövervall, något som jag lärt mig att de tycker om. I skydd av mörkret var de på väg ut för att söka föda.

2 kommentarer:

Henrik sa...

Riktigt tjusigt, de lyser som spöken i de överexponerade delarna. Väldigt effektfullt!

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Henrik! :)