söndag, juli 12, 2015

Ett år senare

Idag fyller den här bloggen ett år. Det var i juli 2014 som jag publicerade mina första bilder, med ett par björktrastar i inlägget Hemligt möte. Då hade jag ingen aning om vad som väntade... Idag är jag glad att jag tog steget att publicera bilder i bloggform. Sedan starten för ett år sedan har det blivit dryga 260 inlägg med bilder från naturen, och då främst från min närmiljö i Kolmårdsskogarna, slätterna kring Norrköping samt från Sankt Anna skärgård.

Mitt intensifierade naturfotograferande under det senaste året har medfört en rad olika saker.

Först och främst har jag fått utlopp för mitt intresse för fotografi och bild. Genom att publicera bilder har jag tvingat mig själv att gå ett steg längre i fotograferingsprocessen och mitt bildskapande. Jag har tvingats göra urval bland alla de bilder som jag kommit hem med. Bilderna har redigerats och kompletterats med kortare eller längre texter. Jag har också fått återkoppling på det jag publicerat, genom såväl muntliga som skriftliga kommentarer. Allt detta har varit lärorikt för mig!

Vidare har jag genom fotograferingen levt ut mitt naturintresse och upptäckt många nya platser i naturen, vilket har varit fantastiskt.

Slutligen har jag fått nya vänner och återfått kontakten med gamla, vilket jag är väldigt tacksam över.

För att summera den här tiden så har jag skapat en ny sida med ett urval av mina publicerade bilder. Du hittar den i högermarginalen under benämningen Bilder i urval.

6 kommentarer:

Mårten Lundgren sa...

Grattis Gustavs blogg och ett STORT GRATTIS till dig Gustav, att du tagit steget in i naturfotovärldens bildskapande! =)

Lasse sa...

Stort Grattis ! och inspirerande med den nya sidan med "highlights". Många guldkorn där :-))

Gustav Rappestad sa...

STORT TACK till dig Mårten! Ojoj, vilken värld det finns att upptäcka... :)

Gustav Rappestad sa...

Tack så väldigt mycket Lasse! Vad roligt att höra att du hittade guldkorn bland urvalen :)

Anonym sa...

En hälsning från Ma och Pa i Åby som via bloggen haft möjlighet att vara ute i naturen tillsammans med din kamera. Vi hoppas få fortsätta följa djuren i vår hembygd, rävar och småfåglar ligger oss särskilt varmt om hjärtat. Stort tack och kram!

Gustav Rappestad sa...

Tack själva för besöken och era kommentarer! :)