måndag, oktober 31, 2016

Sju känslor - Sju dagar

För en vecka sedan kom Malin med en utmaning till mig, en bild och känsla om dagen i en vecka. Ett spännande projekt, som jag tackade ja till i syfte att utmana mig själv som fotograf. Det var också bilder som jag kunde göra hemma, vilket passade bra på grund av den senaste tidens kraftiga regn och kolsvarta kvällar.

Veckans bilder och känslor blev I Feel Nervous, I Feel Sorrow, I Feel Mysterious, I Feel Anger, I Feel Sunny, I Feel Love och I Feel Empty. Tack Malin för den svåra utmaningen!

Vill även ta tillfället i akt att rekommendera en särskilt läsvärd artikel hos Malin som handlar om just detta, att fotografera sig själv och att hitta öppningar i skapandet, som kan leda framåt i utvecklingen av allt ens bildskapande.


10 kommentarer:

 1. Kul med utmaningar som får en att ta steget ut i något nytt och obekant och kanske till och med obekvämt.
  Tycker du lyckats förmedla dessa känslor riktigt bra, men får en känsla av sorg då du valt att göra hjärtat upp och ner på väggen i "I feel love" och i "I feel sunny" känns det lite som om du ler för att man ska. Gillar inlägget som Malin skrivit och även ett annat hon skrivit om självporträtt som jag läst tidigare (minns dock inte vad inlägget heter).
  Jag gillar dem alla oavsett och riktigt intressant utmaning som sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var både roligt och lite obekvämt. Lärde mig mycket på den här utmaningen, och det tror jag också Malin hade på känn att jag skulle göra... :)

   Vad roligt att du tycker bilderna förmedlar känslor, tack Lena! Jo, du är något på spåren i dina tolkningar av bilderna, även om de såklart kan tolkas på flera olika sätt... ;) Tack för dina funderingar!

   Radera
 2. Spännande utmaning och spännande bilder! Jag försökte lista ut vilka de var innan jag läste texten, och lyckades trots min sociala inkompetens hamna hyfsat rätt på de flesta. Det borde vara ett gott betyg! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tack så mycket Henrik... det var roligt att höra att du tycker de är spännande... :)

   Radera
 3. Malin Ellisdotter Htorsdag, november 03, 2016

  Tack för att du ville göra dessa 7.

  Och tack för omnämnandet! Uppskattas mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Malin, för att du utmanade mig! Självporträtt är en lurig grej... fler borde prova, helt klart... :)

   Radera
 4. Spännande serie Gustav! Tycker det är roligt att se dina självporträtt. Många olika uttryck mellan de olika serierna - bra att prova många olika sätt att uttrycka sig på! :-) 1 och 4 i den här serien kanske jag fastnade mest för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var roligt att höra Hannes! Tack så mycket för kommentaren... :)

   Radera
 5. Bra Gustav! "Anger" tilltalar mig särskilt; något klassisikt över den bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Mathias! Roligt att höra, och att du också hittade en tilltalande bild... :)

   Radera