måndag, mars 23, 2015

Ett minnesvärt möte med sparvugglan

I helgen tog Jocke och jag en tur till Kolmårdsskogen. Efter närmare en mil på skogsväg gjorde vi ett stopp vid en liten äng. Det var mer än en timme till solnedgång, men vi ville ändå göra ett försök att se sparvugglan, som normalt är aktiv i gryning och skymning.

Efter att ha vandrat runt i området ett tag gav vi upp och bestämde oss för att åka vidare. Just som jag skulle sätta mig i bilen såg jag en liten spräcklig och ljus boll i ett träd, alldeles i ögonhöjd. "Märkligt, en björktrast djupt inne i skogen", hann jag tänka innan hjärnan kom ikapp och jag insåg att det var sparvugglan som satt i trädet!

8 kommentarer:

Henrik sa...

Trevliga bilder! På lantstället har "vår" sparvuggla börjat sjunga så smått nu också, hoppas jag hinner vara där lite mer under våren. De är ju ganska lätta att hitta när de sätter igång att låta. =)

Gustav Rappestad sa...

Tack Henrik! Härligt att höra, tycker du ska ta chansen, ugglor är verkligen fascinerande djur :)

Lasse sa...

Grattis! Tur du hade ögonen med dig ;-))

Gustav Rappestad sa...

Tack! Ja, plötsligt händer det :)

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Ja,ibland måste man ha lite tur också! Riktigt fina bilder fick du!

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Janne! :)

Erik Koffmar sa...

Wow! Har aldrig sett denna lilla vackra uggla, hoppas dock att få tillfälle någon gång. Många fina bilder blev det.

Ha det gott,
Erik

Gustav Rappestad sa...

Tack Erik! Jag hoppas att du också får möjlighet att se sparvugglan, den är verkligen speciell :)