måndag, mars 02, 2015

En gråmulen februarimorgon

I lördags var det en mulen och grå morgon. Jag tog en sväng förbi en våtmark utanför staden, där det under vår och sommar sjuder av liv och rörelse från alla möjliga sorters fåglar. Förutom ett par talgoxar hittade jag en familj med sångsvanar. Med visst besvär halkade de runt omkring ett hål i isen, innan de flög iväg över fälten.

6 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Riktigt fina bilder där just det gråmulna vädret gav en skön stämmning till bilderna.

Gustav Rappestad sa...

Jag håller med dig om att den grå himlen gav en särskild stämning till de här bilderna, genom kontraster och färger. Tack så mycket för din kommentar! :)

Malin H sa...

Och just det här ljuset är det som verkligen gör känslan i bilderna. Otroligt fina bilder, fantastiskt fin serie där man ser att du verkligen tänker till när det gäller komposition, uttryck och symbolik! Helheten i samtliga bilder gillas! Och det fantastiskt fina och mjuka ljuset.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket för din kommentar Malin! Uppskattas mycket! :)

Hannes Theander sa...

Så fint det blir med isen som speglar fåglarna och deras uttryck! Ljuset är passande och skapar en intressant stämning som ovanstående påpekar. När jag ser bild tre kommer jag att tänka på den fula ankungen som ser sin spegelbild och har förvandlats till svan. I femman och sexan tycker jag att du bäst har fått motiv och bakgrund att samspela. Särskilt femman har ett fint skärpedjup.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Hannes! :) Vad roligt att du tyckte om bildserien och valde att berätta det för mig. Roligt också att höra dina tankar om ett par av bilderna!