fredag, mars 13, 2015

Aftonsol i hassellunden

Häromkvällen när jag var ute för att titta efter de första blåsipporna så slog det mig plötsligt att jag stod mitt i en fin hassellund. Solen var på väg ned och det var en riktig härlig vårstämning med klar och hög luft. Visar fyra bilder från detta tillfälle. Om ni vill se fler bilder av hassel rekommenderas besök hos Mårten (här och här) och Terje (här och här).

7 kommentarer:

Terje sa...

Det är verkligen spännande tider nu i hassellunden, särskilt nu när honblommorna står i sin finaste blom. Nästa period är till hösten när nötkråkan samlar in nötter till vintern.

Gillar verkligen den sista bilden i inlägget, glöden och även hassellundens typiska karaktär på samma gång. :)

Terje sa...

Tack också för dina länker till min blogg! :)

Gustav Rappestad sa...

I den tredje bilden kan man ana den lilla lilla honblomman. Nötkråkan vore roligt att få möta i den här lunden, där finns verkligen massvis med hassel.

Det var roligt att höra att du tyckte om den sista bilden, med den sista strimman av kvällsljus. Tack Terje! :)

Henrik sa...

Den sista bilden är en riktig fullträff i mitt tycke! Det ser ut som en brinnande buske. =)

Gustav Rappestad sa...

Den här kvällen skapade solen glöd här och var i skogen... tack så mycket Henrik! :)

Mårten Lundgren sa...

En kollektion fina bilder på hassellunden du fotat Gustav. Jag håller dock med tidigare kommentarer, att den sista bilden är den mest intressanta. Här har du fångat både spänning, mystik, vemod och skönhet i samma bild. Jag vill även passa på att tacka dig för länken till min blogg! ;)

Gustav Rappestad sa...

Självklart måste jag länka till din blogg, den är en så fin inspiration för mig. Oj, vad många känslor du fångar upp i den sista bilden. Stort tack Mårten för din fina kommentar! Blev verkligen glad av den :)