söndag, mars 15, 2015

Återbesök hos blåsipporna

Det blev ett återbesök hos blåsipporna i skymningen. Visar tre nya bilder från samma plats som häromdagen. Några av knopparna är nu på väg att helt slå ut.

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack Lasse! Roligt att höra att du tycker om dem :)

   Radera
 2. Tycker den första bilden var jättefin! Det ger mig en känsla av att möta det första vårljuset med årets första kopp kaffe i solen: en liten kort, men viktig paus innan tiden rusar vidare. Gillar även de andra två, men jag kanske kan uppfatta det som att det blev lite väl tydligt med dubbelexponeringen i bild nummer två. Tror att jag skulle vilja ha vattendropparna lite mindre diffuserade. Spännande dock och roligt att se de olika sätten du har gjort bilderna på. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Hannes för att du berättar om dina tankar om de här bilderna. Håller med dig om att effekten i bild två blev alltför "stark", men jag tyckte likväl att den hade något eget. Som du skriver så testar jag mig fram med lite olika sätt att göra bilder av blåsippa :)

   Radera
  2. Visst har den det - keep up! :-)

   Radera
 3. Jag måste säga emot Hannes här! (förlåt Hannes)
  Jag tycker nämligen inte att dubbelexponeringen i bild två givit bilden något negativt. Den är skarpa vattendroppar på blåsippan och snarare det korta skärpedjupet som givit de bakre dropparna en känsla av diffusering.

  Jag tycker bilderna har en starkt budskap om tvåsamhet och är mycket fina i sitt uttryck, form och komposition. Bild ett blir dock en favorit där de båda blåsipporna sträcker sig mot ljuset. Bra Gustav! ;)
  Därefter kommer bild två som favorit, med vattendropparna och sitt stilfulla och annorlunda uttryck. Snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt roligt att höra din funderingar om dessa bilder Mårten! Jag är själv ganska ombytlig i vilken av de här bilderna som jag håller högst, för mig har de olika kvaliteter, såväl styrkor som svagheter.

   Blev sugen att göra ännu ett besök hos sipporna, för att prova nya bildidéer. Tack så mycket! :)

   Radera
 4. Härliga bilder på de små blå... hoppas få möjlighet att komma ut och fånga dessa underbara vårblommor i helgen.

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Erik! Det är ganska torrt i markerna nu, så det har inte kommit upp så många fler sippor här kring Norrköping, som jag förväntat mig. Hoppas du hittar ett par i helgen! :)

   Radera