måndag, oktober 26, 2015

Invid den svartvita björken

En bild från Glotternskogen, september 2015.

7 kommentarer:

Malin Ellisdotter H sa...

Blev lite överraskad när jag såg din bild... Positivt överraskad.

Starkt självporträtt, Gustav.

Jag får samma känsla som i mitt självporträtt här;

https://malinhphotography.wordpress.com/2012/06/06/to-hold-onto-iv/

Gustav Rappestad sa...

Det var roligt att höra Malin, att jag kunde överraska :) Jo, det är en snarlik känsla, att krampaktigt hålla taget, ordagrant då, men också mentalt, att be och att önska. Förresten är det synd att det inte går att kommentera dina äldre inlägg.

Malin Ellisdotter H sa...

Framför allt mentalt... För mig handlade det om den mentala känslan, att krampaktigt hålla fast, att aldrig släppa taget (om livet och det som fick mig att känna trygghet). Hade jag släppt taget så hade jag inte funnits idag.

Att det inte går att kommentera mina äldre inlägg beror på att jag då hade stängd kommentarsfunktionen för att inte få in hatkommentarer. Det tog rätt lång tid för mig innan jag vågade aktivera för kommentarer i min blogg (efter att jag startade den). Jag vet heller inte om man kan redigera kommentarsfältet på äldre inlägg, men det är som det är. :)

Malin Ellisdotter H sa...

*stängt

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Malin! Mycket tacksam att du utvecklade lite. Det var intressant att bilden fick dig att tänka på ditt eget inlägg, med den fina bilden, från den serie med självporträtt som jag tycker hör till dina starkaste bilder.

Förstår nu varför det är som det är med kommentarerna också.

Tack igen!

Terje sa...

Gillar detta; hur du håller fast, hur du önskar dig något, hur du vill kunna få kontakt med det du har runt dig. Det taktila, den transcendentala. Riktigt bra! :)

Gustav Rappestad sa...

Ja, här snuddar jag nog vid dessa begrepp, vilket inte är alltför vanligt i mina bilder, åtminstone inte hittills. Minns att vi kom in på begreppen mycket kort under ett resonemang på heldagen i våras. Roligt att du nämner och ser just detta i min bild. Tack så mycket Terje! :)