tisdag, september 01, 2015

En välmående sensommarräv

Det har varit ont om rävmöten den senaste tiden. Det har varit fokus på annat, bland annat våra vanliga hjortdjur i form av älg, kron, dov och rå, då jag begett mig ut med kameran. Jag tycker också att rävarna kan vara lite svårare att få syn på nu när markvegetationen vuxit sig hög, jämfört med hur det är under vår och försommar.

Visar här två bilder av en rödräv som jag mötte nu i slutet av augusti månad. De flesta rävar jag sett om vintern har haft en riktigt fin päls, men kanske inte varit lika ståtliga om sommaren. Den här individen bar nog den vackraste sommarpäls jag sett hittills. Detta tar jag som ett tecken på en mycket välmående räv, vilket gladde mig att se.

4 kommentarer:

Erik Koffmar sa...

Fin räv och ett fint möte, rävar är så vackra.

Ha det gott,
Erik

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Erik! Visst är rävar vackra djur, de ger en speciell känsla... :) Ha det gott du också!

Mårten Lundgren sa...

Fin skildring av den lilla nyfikna räven. Speciellt fastnar jag för bild och den nyfikna blicken hos räven. Vem är du där borta egentligen och vad gör du?! ;)

Gustav Rappestad sa...

Håller helt med dig om att blicken utstrålar nyfikenhet. Tack för kommentaren Mårten! :)