tisdag, september 08, 2015

Kalaset i hasselbusken

Visar fem nya bilder av ekorre från helgen. Platsen var en hasselbuske vid föräldrahemmet utanför Norrköping. Jag försökte göra bilder av ekorren när den "gjorde något", i det här fallet när den kalasade på hasselnötterna. Det var först svårt att hantera de stora kontraster jag fick i bilderna; den ljusa himlen lyste igenom lövverket när jag fotograferade stående under busken. Jag provade därför att ta mig till "samma nivå" som ekorren, genom att fotografera från olika fönster en våning upp i huset. Efter en stund hittade jag det bästa läget, hängandes ut genom badrumsfönstret... :)

6 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Ja,det är ett slit det här med naturfoto :-) men ibland lönar det sig,mycket fina bilder!

Anonym sa...

Snyggt Gustav, vi fick en fin inblick i "vår" ekorres middagsbestyr.

Pappa

Mårten Lundgren sa...

Mycket fin skildring av ekorren Gustav!
Jag tycker du fångat hans/hennes akrobatiska sätt att bete sig när det är dags för mat. Min favorit blir ändå bild 4, då ha ekorren hänger upp och ned i hasseln. Vilket sätt att äta på. Tänker genast på den gamla Oboj-reklamen - "Hur blandar du?" ;)

Gustav Rappestad sa...

Ja, men ett angenämt sådant :D Tack så mycket Jan-Olov, roligt att du tyckte om bilderna. Jag blev också nöjd med dem :)

Gustav Rappestad sa...

Tack! En rolig liten granne inpå huset :)

Gustav Rappestad sa...

Stort tack, det var roligt att höra Mårten! :) Visst är ekorren en riktig akrobat. Blev inga bilder när den hoppade mellan grenarna, men "upp och ned"-bilden ger en hint om dess akrobatiska färdigheter.