måndag, augusti 31, 2015

Börjat att gulna

Några av björkens löv har börjat att gulna; augusti är till ända och hösten står för dörren. Mörkret sänker sig över landskapet allt tidigare om kvällarna och kylan blir allt mer påtaglig. Den klara luften, som jag varje år upplever allt mer påtaglig, gör det lättare att reflektera över vårens och sommarens alla upplevelser. Det har varit en fantastiskt fin fotosommar, men tror ni inte att hösten kommer bli minst lika bra?

Göken går varken att höra eller skåda, och maskrosornas ställningar har sedan länge spridit sitt frö för vinden, men det finns mycket annat att uppleva och fotografera under hösten. Vad tror ni om hösten färgsättning av landskapet? Svampar, kron- och dovhjortsbrunst, och kanske dimhöljda landskap? Tänk, snart är de första frostnätterna här, och längre bort väntar isar, snö, och med lite tur kanske också en räv i vinterskrud...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst finns det mycket att se fram emot,och lite klarare och svalare luft gör inte mig något...dom sista veckorna har det dock varit väldigt tyst ock stilla i mina hemmamarker,nästan så man kan tro att viltet har koll på almanackan(jakttider).läckra bilder du visar! janne w

Gustav Rappestad sa...

Jag kan trösta dig med att det är samma visa här i trakterna. Några rävmöten på sistone dock :) Men det här med att djurlivet lugnar ned sig, det gör mig inte särskilt mycket. Det är bara att koncentrera fotograferingen på andra delar av naturen. Jag vet ju att det ALLTID finns massor av motiv, bara jag ger mig tid att SE. Lättare sagt än gjort somliga dagar... hehe. Tack för kommentaren Janne! :)

Lasse sa...

Fin betraktelse och fina bilder Gustav! Hösten är en fin tid den också...:-))

Gustav Rappestad sa...

Tack ska du Lasse! Visst håller jag med dig om hösten, egentligen gillar jag ju alla årstider.