söndag, augusti 30, 2015

Fortsatt lek med kameran

Gustavs lek med kameran fortsätter... För någon kväll sedan gjorde jag fler försök att plocka fram bilder med hjälp av långa slutartider och kamerarörelse. Bilder där det kanske är tydligare än vanligt hur jag aktivt tagit en roll som bildskapare. Där jag inte "bara varit på rätt plats vid rätt tidpunkt och tryckt på knappen". Platsen var en strandkant i Kolmårdsskogen där den stilla sjön, den taggiga trädlinjen och den molniga himlen fick utgöra motiv.

Det är roligt att skapa bilder på detta sätt och jag kommer att fortsätta att utforska de tekniker som jag tillämpat här. Så länge det finns fantasi så är möjligheterna oändliga. Det viktiga är att våga prova nytt, och att våga misslyckas.

Avslutar med ett intressant citat av Ernst Haas, som jag hittade i ett inlägg hos Terje.
"Bored with obvious reality, I find my fascination in transforming it into a subjective point of view. Without touching my subject I want to come to the moment when, through pure concentration of seeing, the composed picture becomes more made than taken."

– Ernst Haas

2 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Den sista bilden tycker jag blev riktigt fin! Läs Klingsor apropå det där med konst och skapande.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Hannes! Det var roligt att höra. Ska absolut kolla upp boken du hänvisar till :)