onsdag, augusti 05, 2015

Kattuggla, jorduggla och hornuggla

I måndags hade jag en ofattbar tur som fick se tre olika ugglor samma kväll. Jag kom körandes i skogen då jag fick syn på något som satt på en stubbe och tittade på mig. Det var en kattuggla, en fågel som jag inte sett förut, frånsett några av kattugglans ungar vid ringmärkning. Jag fascineras fortfarande av dess stora kolsvarta ögon och intensiva blick.

Efter detta oväntade möte åkte jag till den döda björk, där jag tidigare fotograferat jorduggla. Efter en stunds väntan kom den lilla jordugglan och landade i sin favoritbjörk. Månen var uppe och jag kunde arbeta med att dubbelexponera in den tillsammans med jordugglan.

Som avslutning på kvällen kom det också en hornuggla och slog sig ned i björken. Det hade då hunnit bli mycket mörkt och svårt att fotografera, samt att vinkeln inte var den bästa. Men detta var ändå väldigt roligt, eftersom det precis som med kattugglan, var mitt första möte med denna uggleart.

10 kommentarer:

Lasse sa...

Grattis !!! Härliga möten och bilder !

Gustav Rappestad sa...

Tack !!! Roligt att höra att du tyckte om bilderna :)

Henrik sa...

Riktigt mäktigt, det är mer än vad jag har sett på en dag! Här är kattugglan den man ser i särklass oftast, men då oftas bara som en förbisvepande skugga i natten. Kul att du fick syn på den när det var ljust ute, de brukar ju annars bara vara framme när det är kolsvart ute...

Erik Koffmar sa...

Häftigt med tre ugglor på samma kväll. Fina bilder fick du också :0) många nya bilder på bloggen som vanligt, bilden på rågeten är riktigt snygg.

Ha det gott,
Erik

Gustav Rappestad sa...

Ja, här hade jag tur som fick syn på kattugglan tidigt på kvällen. Tack så mycket för kommentaren Henrik! :)

Gustav Rappestad sa...

Roligt att höra, och att du tycker om bilden på rågeten. Tack ska du ha Erik! :)

Hannes Theander sa...

Jorugglan gjorde du riktigt bra - snyggt jobbat med dubbelexponeringen. Den var subtilet genomförd och förstärker bara det som rimligen skulle kunna passa in i bilden. Inget effektsökeri, utan bara riktigt bra komponerat. Kan vara en av dina bästa enligt mitt tyckte. :-)

Gustav Rappestad sa...

Jordugglan är min favorit av bilderna från kvällen, roligt att du berättade att du också tyckte om den. Tack så mycket Hannes! :)

Håkon Langmo sa...

For en fantastisk kveld da. Dette kan vel kalles full uttelling :)
Dobbeleksponeringen av jorduglen har du gjort veldig bra. Stor tommel opp :)

Gustav Rappestad sa...

Ja, den här kvällen var väldigt speciell. Roligt att du tyckte om bilden av jordugglan, min egen favorit från kvällen. Tack Håkon! :)