tisdag, juli 22, 2014

Utanför

Att vara utanför en grupp kan upplevas både positivt och negativt. Att vara del av en grupp kan ge individen trygghet och sällskap, men också vara en källa till negativa jämförelser och grupptryck. Att vara utanför gruppen kan kännas ensamt och utsatt, men det finns också en frihet i att vara sin egen och att själv råda över sin tillvaro.

Utanför, S:t Anna (2014)

6 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Fin. Snusmumriken behöver sällskap ibland, även om han ibland vill vara ensam med sig själv.

Gustav Rappestad sa...

Tack Hannes! Vad roligt att du tyckte bilden var fin. Har dragit lite i kontrasten, men råfilen är verkligen gul i sig. Det var en ljuvlig kväll.

Mårten Lundgren sa...

Jag fastnade främst för färgerna och det gula ljuset i bilden. När jag tittar närmare så ser jag faktiskt att det är en ensam fågel i den högra delen av bilden. Intressant text som jag håller med om. Jag tror alla någon gång har fått smaka på utanförskap och ensamhet. En del kanske mer än andra. Men visst finns det fördelar med det också. En bra bild det här Gustav! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack ska du ha! Ja, det behövdes en färgklick här på bloggen, efter alla svartvita bilder som varit :-)

t.ellebaek sa...

På dansk plejer man at sige: "der er koldt på toppen". En analogi der beskriver at dem der virkelig skiller sig ud karrieremæssigt ofte står alene (af den ene eller anden årsag). Jättefin bild Gustav.

Gustav Rappestad sa...

Tack Thomas!