onsdag, juli 23, 2014

Trollslända

Alla vet att det finns troll i skogen, men det är inte alla som vet att där också finns trollsländor. Därför publicerar jag idag ett bildbevis på detta. Jag vet inte vad den här sortens trollslända heter, men jag tycker att den är fin.

Trollslända, Orrkojgölarna (2014)

Närmare än så här kom jag inte, eftersom jag varken har makroobjektiv eller närbildslins. I gengäld fick jag med lite mer av sländans hemmiljö, ljungbuskarna.

4 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Härlig bild! Särskilt de där klotformade ögonen som träder fram ur bokehn. Undrar vad den ser - blänger den på ett än större öga?

Gustav Rappestad sa...

Tack! Ja, de är allt bra märkliga de där ögonen.

Mårten Lundgren sa...

Som du ser Gustav så behöver du inte ursäkta dig för att du inte har ett makroobjektiv. Bilden är välkomponerad och riktigt fin! En del trollsländor är även så stora att det inte är några problem att fota dem. Jag tycker att du har fångat den fint där den sitter på ljungen och spanar efter ett byte. Läckert Gustav! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack för dina snälla ord! Jag hade inte haft något emot att komma lite närmare, men jag accepterar de förutsättningar jag hade. Roligt att du gillade bilden!