fredag, juli 25, 2014

Mitt i maten

Under en promenad i förra veckan så hörde jag plötsligt ett svagt ljud inne bland buskarna. I den mörka mullen satt en koltrast och letade efter mat. Den verkade väldigt fokuserad och brydde sig inte särskilt mycket om min närvaro, eller för den delen de många motionärerna som jäktade förbi.

Koltrast #1, Norrköping (2014)

Koltrast #2, Norrköping (2014)

Efter en stund så slutade den äta och började istället att betrakta mig. Strax därpå sprang den in bland växtligheten igen. Kanske blev den lite blyg, eller så ville den bara vara ifred och smälta maten.

Koltrast #3, Norrköping (2014)

Koltrast #4, Norrköping (2014)

2 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Ibland tycker jag det är svårt att ta spännande foton på sådant som är fotat mycket, t.ex. Stockholms stadshus, kråkor eller SL-bussar, tillika koltrastar. Tycker dock att du har gjort något mer av den här pippin. Särskilt den fjärde bilden när den skyggt drar sig undan för att filura lite för sig själv.

Gustav Rappestad sa...

Jag håller med dig, det är en utmaning att fotografera det alldagliga. Roligt att du gillade den fjärde och sista bilden, det är min favorit bland dessa.