måndag, juli 21, 2014

Svartvita knipor landar på ytan

Idag visar jag två bilder på knipor som går in för landning på vattnet. Dessa knipor har sin hemvist i S:t Anna skärgård i Östergötland. Den första av de två bilderna var mitt bidrag till Terje Hellesøs "Uppdraget: Djur i miljö…", men då i färg. Jag gillar hur den korta slutartiden gör att vattnet fryser i bilderna. Tittar man noga kan man se hur enskilda vattendroppar flyger åt alla håll kring de landande fåglarna.

Knipa #1, S:t Anna (2014)

I efterhand kom jag på att det nog hade varit än mer spännande att se samma motiv och situationer med en lite längre slutartid där jag panorerat med fågeln under exponeringen. Därigenom hade jag skapat en annan rörelse i bilden. Vad tror du om den idén?

Knipa #2, S:t Anna (2014)

2 kommentarer:

Mårten Lundgren sa...

Idén att fånga en rörelse med en stillbildskamera är mycket bra. Det är nog egentligen så att en stillbildskamera är det enda verktyget jag känner till, som kan göra detta i en och samma bild. Att fånga rörelsen tror jag skulle kunna skapa en mycket intressant och spännande bild. Att prova olika tekniker gör att du utvecklas som fotograf och lär dig ta med nya kunskaper in i nästa fototillfälle. Jag gillar faktiskt även knipbilden som den är nu och även den i färg. :)

Gustav Rappestad sa...

Tack för uppmuntran! :-)