måndag, juli 14, 2014

Triss i sjöfågel

Idag visar jag bilder av tre olika sjöfåglar. Den första bilden visar fiskmåsen, som är en mycket anpassningsbar fågel när det kommer till val av boplats. Den finns inte bara vid kusten utan även inne i städerna, bland annat vid min bostad. Det är en vacker fågel som tyvärr har ett genomträngande skrik, särskilt de dagar när man har sovmorgon.

Fiskmås, Norrköping (2014)

Den andra bilden visar fisktärnan. Den är vanlig både vid våra kuster och större insjöar. Tärnan på den här bilden uppvisade en mycket elegant flygning då den dök efter fisk i en grund vik.

Flygande fisktärna, Bråviken (2014)

Den tredje och sista bilden visar en skrattmås. Den är vanlig längs våra kuster där den häckar i kolonier. Som många andra måsar försvarar de sina bon aggressivt varför man ska undvika att gå iland på öar där de häckar.

Skrattmås över ytan, S:t Anna (2014)

2 kommentarer:

Mårten Lundgren sa...

Vad fint du fångat de olika sjöfåglarna!
Stämningsfullt och fina färger. Gillar tärnan där jag får se lite miljö också, men även de andra bilderna är fina. Tycker att du fångat fiskmåsen i en väldigt härligt position. Bra jobbat Gustav! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack! Fiskmåsen är så vanlig att jag tycker det kan vara lite svårt att avbilda den på ett spännande sätt. Det var roligt att höra att du tyckte om bilderna!