tisdag, juli 22, 2014

Den jättelika havsörnen

En solig helg var min bror och jag ute och fiskade med båten. Vi hade puttrat runt en stund när jag skymtade något mörkt som rörde sig i ögonvrån. Jag vred på nacken och såg en jättelik havsörn som flög bort från båten och satte sig i ett träd i närheten.

Havsörn #1, S:t Anna (2014)

Trädet den landade i var en tall, och den satte sig i en av de högst belägna grenarna. Från talltoppen spejade den ut över skärgårdens sund, vikar, skär och holmar. Efter en stund flög den vidare.

Havsörn #2, S:t Anna (2014)

Det är svårt att få en uppfattning om örnens storlek när det förutom örnen endast finns trädgrenar att jämföra med i bilden.

Havsörn #3, S:t Anna (2014)

Här beger sig örnen vidare ut i havsbandet. Det var en riktigt fin naturupplevelse att se örnen flyga. Jag hoppas få se fler örnar i framtiden.

Havsörn #4, S:t Anna (2014)

13 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Ptja, Olof har väl redan sagt allt. Har nog bara sett örn en gång i verkligheten när jag var ute en sväng med Mårten. Otroligt mäktigt att se dem. Kan ha sett något örnigt i Lappland, men den var för långt bort för att artbestämma. Kanske var det en fjällhöna på steroider...

Gustav Rappestad sa...

Visst är det mäktiga djur, overkligt stora och imponerande fåglar. Riktigt roligt att de blivit fler också, efter hoten under 1900-talet.

Mårten Lundgren sa...

Riktigt fint möte du hade med havsörnen Gustav!
Jag tycker att du har fångat ögonblicket riktigt mästerligt med även en glimt av naturen runtomkring. Snyggt jobbat! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket för de fina orden Mårten. Det var ett riktigt häftigt möte!

Hannes Theander sa...

Verkligen!

t.ellebaek sa...

Gustav, AMAZING! Även väldig bra prosa. Du har många talanger.

Gustav Rappestad sa...

Tack för de snälla orden, Thomas!

Unknown sa...

Stine hälsar att hon gärna skulle vilja ha dessa örnar på väggen hemma. När blir det möjligt att låna eller köpa fotos av dig? Kram Ida

Gustav Rappestad sa...

Det var roligt att höra! Jag har inga planer på att sälja fotografier.

Stine Ellebæk sa...

So this was two years ago Gustav... ��
Your photos are absolutely beautiful and I can see the nature that I appreciate so very much through your lense. They keep appearing in my mind and I still haven't found anything I would rather decorate my home with so my walls are quiet empty. Have you changed your mind yet?

Gustav Rappestad sa...

Thank you very much Stine! I am pleased to hear that you still like my pictures with the eagle. Unfortunately, these pictures are heavily cropped so they will not look great in print. Sorry! :)

Stine Ellebæk sa...

Ok. I understand Gustav - what a shame. But would you be interested in selling any other of your beautiful art work? Don't mean to put a pressure on you, I just think your pictures are quite spectacular and unique.

Gustav Rappestad sa...

Sure! :) Send me an email at myfirstname.mylastname@gmail.com