tisdag, maj 10, 2016

På väg ut i Mullsjöskogarna

På väg ut i Mullsjöskogarna gjorde Terje och jag ett stopp vid en skogssjö på Kristi himmelsfärdsdagens morgon. Det var stilla; över sjön låg lätta dimslöjor kvar. Ett par kanadagäss stod fint uppställda på en sten ute i sjön, ett par storlommar gled försiktigt runt ute på sjöns blanka yta och några fiskmåsar satt och sov ute på en brygga.

10 kommentarer:

Malin Ellisdotter H sa...

Vilka bilder, Gustav. Så fin helhet i samtliga bilder också... De två måsarna på bryggan är nog den jag fastnar för mest och upprepningen med de två träden i bakgrunden. Jag ser mycket längtan och kärlek i samtliga bilder. Mycket fint sett och fotograferat. Mycket man missar när man sover... :)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Malin! Vad roligt att höra att du tycker om dem :) Jo, det blev mycket "par-tänk" i dessa bilder, och softning, färg och ljus gör väl sitt till också förmodar jag. Morgonstund har guld i mund ;)

Malin Ellisdotter H sa...

Par-tänk är alltid intressant att jobba med. Symbolik. Och alltid intressant att se bilder där det finns ett tänk som går mer på djupet - som dina bilder här. Det finns en "röd tråd" som jag ser det och det är samtalen utan ord. Att kunna kommunicera utan att behöva säga något. Silence speaks volumes...

"Nonverbal communication forms a social language that is in many ways richer and more fundamental than our words." (Leonard Mlodinow)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Malin. Det var roligt att du utvecklade din kommentar... :) Blir glad av att höra att du ser en röd tråd! Visst kan man kommunicera under tystnad, där är jag enig med dig.

Hannes Theander sa...

Fin serie! :-)

Gustav Rappestad sa...

Tack Hannes! :)

Terje sa...

Det blev ingen dum morgon det nej... Kanadagässen som stod där som statyer och önskade oss välkomna. Och sedan storlommarna, inte att förglömma. Härliga bilder Gustav! :)

Gustav Rappestad sa...

Mer än vad jag hade vågat hoppas på! Mullsjöskogen levererar! Tack så mycket Terje :)

Mårten Lundgren sa...

Vilken morgon, vad ska jag säga?! =)
Önskar jag hade varit där också...
Fantastiskt fina bilder du gjorde där, det är bra och tyder på att du inte alltid svävar iväg när bilderna och motiven kommer, som du alltid säger. Här tycker jag du visar på en tydlig närvaro och därmed väldigt stämningsfulla och fina bilder! =)

Gustav Rappestad sa...

"Vilken morgon" var ungefär det jag hade att säga efter att det ljusnat och vi lämnade den lilla skogssjön. Med ett stort leende på läpparna!

Jag hade väldigt gärna haft dig med den här morgonen Mårten, och därmed delat den med två av mina favoritfotografer.

Tack så väldigt mycket för dina ord.