fredag, maj 20, 2016

Grymtning i gryningen

En morgontur i skärgården gav ett möte med en grupp vildsvin. Ett frodigt litet fält lockade ut svinen ur skogen, och de gick försiktigt runt på fältet i födosök. Jag hann göra några få bilder innan de for in igen i skogens trygghet. Visar två av bilderna, från Sankt Anna skärgård i maj 2016.

10 kommentarer:

 1. Fina bilder på grisarna! De börjar bli allt vanligare, men trots det är det ganska svåra att få se.

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Erik! I skärgården är de riktigt vanliga. Jag har sett dem både morgon och kväll nu i helgen, men det är inte alltid som de vill vara med på bild :)

   Radera
 2. Spännande att träffa lite vildsvin! Jag tycker den första bilden blev riktigt intressant. Svinet ser ut som om den tänker stå där oavsett vad som händer som om den har överlevt en katastrof. (Ursäkta min association, men det beror nog på att trynet ser ut som en gammal gasmask.) Antar att det kvadratiska utsnittet förstärker den statiska känslan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Hehe, jo... det var ett ovanligt stationärt svin. De flesta jag sett gör som i den andra bilden, skjuter som kanonkulor mot närmsta skogsbryn. Håller med dig, det ser bestämt ut... lite som om det hoppas att jag ska ge mig av först. Tack så mycket för dina funderingar Hannes! :)

   Radera
 3. Härliga bilder på de vilda svinen... :)

  Fastnar direkt för första bilden med sin härliga helhet och fina blåtoner. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Terje! Tycker det är en nästan surrealistisk känsla i bilden, med det stora svarta svinet på det felfria frodiga gräset med blommande slånbär i bakgrunden... fem sekunder senare och så var allt förstört, uppbökat ;D

   Radera