fredag, december 05, 2014

Vatten

Den lilla isskorpa som hade bildats på de mindre sjöarna i Kolmården är nu på väg bort. Det är tråkigt, eftersom jag velat fotografera vyer med is, utforska isen med makroobjektivet, hitta strukturer, ytor och mönster. Men än är vi ju endast i början av december månad, så det finns naturligtvis goda chanser framöver, det gäller bara att ge sig till tåls...

I arkivet, ja jag kallar det så, trots att det till stor del utgörs av bilder från i år, så hittade jag tre bilder på tema vatten som jag inte visat tidigare. Den första bilden är från Röttle. Den andra och tredje bilden är från Kolmården.

Forsar

Pärlband

Frostnatt

8 kommentarer:

Malin H sa...

Tre spännande bilder... men den jag fastnar mest för är "Frostnatt". Även om "Pärlband" är speciell i sitt uttryck, med den regnbågsfärgade diagonalen över bilden (bilden är verkligen speciell). Men ändå så är det nåt med sista bilden. Ljus, komposition, speglingar och symbolik; möten.

Ha en fin helg!

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Malin för dina tankar om dessa bilder, som är ganska olika varandra. Roligt att du tyckte om "Frostnatt"... hoppas på fler frostnätter framöver! :)

Hannes Theander sa...

Spännande kompositioner och fint ljus! Fastnade vid 'Frostnatt'. Tycker det var lite intressant med grenarna som ser ut som X i tre av hörnen och jag föreställer mig att det är så även i det fjärde fast utanför bilden så att säga. Bilden fortsätter utanför ramen så att säga.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Hannes! Roligt att du hittade en bild som var intressant :)

Erik Koffmar sa...

Håller med i de tidigare inläggen, frostnatt sticker ut lite extra i denna serie. Tror det är ljuset och kompositionen som gör bilden. Riktigt läckert!

/Eriik

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Erik! :)

Mårten Lundgren sa...

Bilden Frostnatt tycker jag har något speciellt. En känsla i bilden som fångar mig. Här har du lyckats tycker jag Gustav! :)
Jag gillar även dropparnas blå färg i bilden Pärlband. Snyggt!

Gustav Rappestad sa...

Roligt att höra att du tycker att jag lyckats! :) Tack så mycket för din kommentar Mårten.