onsdag, december 10, 2014

Det gamla trädet utmed vägen


Känner ni igen mig? Trädet "som står vid en väg här i Kolmården". Jag är gammal, och som jag berättat kan den här vintern blir min sista. Jag har uthärdat många frostnätter, senast under förra veckan. Nu så har frosten försvunnit, vilket har gjort mig lite förvirrad... är vintern redan passerad, eller vad är det som händer med årstiderna?

Här i skogen hittade jag ett par bilder, från en man som var här tidigare under hösten. Han fotograferade mig tillsammans med ormbunkarna, som jag vant mig vid att ha växande ovanför mina rötter under en stor del av året. Ormbunkarna finns inte längre kvar i sin forna prakt, men jag hoppas att de återvänder nästa år, tillsammans med sol och värme.


5 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Nej, trädet det är nog tyvärr inte så mycket bevänt med dig efter nästa vinterstorm. Trots din ålder är du tämligen bildskön, du och dina ormbunksgrannar.

Trädet sa...

Tack så mycket Hannes! Jag hoppas att jag får ett par säsonger till. Roligt att höra att jag fortfarande är bildskön, trots min ålder :)

Hannes Theander sa...

För all del... ;-/

Malin H sa...

Jag blir rörd av både bilder och text.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Malin, mycket roligt att höra :)