tisdag, december 23, 2014

En tidig och oväntad julklapp

Under hösten har sidensvansen varit en av de fåglar som jag hoppats på att få fotografera, eller åtminstone få syn på, annat än som en grupp fåglar som drar förbi ovan träden. Nu i december hade jag för länge sedan gett upp hoppet om att få se dem, då jag tagit för självklart att de vid det här laget sökt sig långt ned i Europa.

Tydligen har jag varit en snäll gosse i år, för i söndags, den 21 december, blev jag glatt överraskad då jag blickade ut i trädgården från mitt föräldrahem. Där satt sidensvansarna och kalasade på nypon i en buske. Det blev inget längre besök, men jag hann glädjande nog med att göra ett par bilder av dem...
Med detta inlägg vill jag önska er läsare en riktigt God Jul!

8 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Tycker mest om trean! Det ser ut som om de tittar på varandra - jättefin kommunikation - påpassligt och bra komponerat! Riktigt snyggt med rörelseoskärpa på den ena, medan den andra är skarp. Tycker nog bakgrunden tjänar på att vara lite diffus som i trean, då jag kan uppleva tvåan som aningen rörig. Annars är även det en fin bild. Härligt med färgklickar i grådasket.

Mårten Lundgren sa...

Vilken tur att de tillslut kom och hälsad på dig, dessa sidensvansar! :)
De är verkligen vackra och jag tycker minsann att du har lyckats fånga dem på ett mycket fint och varsamt sätt.
Måste säga att jag också hoppas på att få se dem nu i vinter, men kanske har jag inte varit lika snäll som du?! ;)

God Jul på dig också Gustav! :)

Gustav Rappestad sa...

Håller med om att trean blev mer renodlad än tvåan, som är lite rörig, som du skriver. Tack för din fina kommentar Hannes! :)

Gustav Rappestad sa...

Ja, här hade jag verkligen tur! :) Visst är de vackra, och lite exotiska med sina starka och klara färger. Tack så mycket för den fina kommentaren Mårten! Jag hoppas att du också får ett möte med sidensvansarna framöver :)

Mårten Lundgren sa...

Nu när jag tittar på bilderna igen så ser jag att det faktiskt var ett väldigt matchande (mot färgen i sidensvansens fjäderdräkt) och fint ljus ute när du gjorde de här bilderna Gustav. Snyggt! :)

Joakim stenqvist sa...

Mycket fina bilder på en fin fågel. Det är tillgången på mat som avgör om de söker sig sig söderut eller inte, så de kanske kommer fler tillfällen då de går att skåda denna vinter. Snällhet lönar sig, Tänk om jag kunde lära mig det också.

Gustav Rappestad sa...

Tack igen! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Jocke! Ja, det är fina fåglar. Hoppas att du också får chansen den här vintern :)