torsdag, april 07, 2016

En ensam liten kattuggla

Insprängt mellan industriernas oväsen och stadens köpcentrum ligger en liten oas. Här i området låg en gång i tiden en större gård, som nu är ett minne blott. Kvar finns de vackra ekbackarna med många gamla ekar och kraftiga hasselbuskar. Snart täcks marken åter av vitsippor, och lövsprickningen tar fart.

I skymningen finner jag en liten kattuggla i en av buskarna, sittandes några meter upp i luften. Den tycks alldeles obekymrad av min närvaro, där den ensam sitter och halvsover. Jag förstår att den väntar in mörkret, då den ska få mat av sina föräldrar.

Jag visar fyra av bilderna från skymningen, Norrköping i april 2016.

8 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Ah, det är en unge. Då utgår jag ifrån att det är därför den ser lite luddig ut. Fina bilder! Är det där vid Herstaberg? I så fall minns jag den där handelsträdgården som låg/ligger(?) där. Mamma brukade cykla dit med mig i barnsadel och köpa grönsaker och hälsa på tanten som jag tror var gammal sjuksköterska och kollega till mamma.

Hannes Theander sa...

Fin bildserie! :-)

Gustav Rappestad sa...

Helt rätt Hannes, en unge som nyligen lämnat boet som finns någonstans i dessa ekbackar. Det är inte vid Herstadberg men inte långt därifrån, vid Ingelstad.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket! :)

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Är ungarna redan ute?,men det kanske inte är så konstigt,har ingen vidare koll på ugglor,ser ju aldrig några!grattis till en fin serie!

Henrik sa...

Oj vad tidigt! Här brukar ungarna inte hoppa ur boet förrän i slutet på maj. Det lät som att "mina" ugglor satt och kuckilurade här förra veckan, så då kommer väl inte ungarna förrän i juni...

Gustav Rappestad sa...

Ja, konstigt nog är de det! Jag tror det här var en ovanligt tidig kull, men jag kan heller inte så mycket om ugglor. Vid ett av besöken såg vi fem ungar. Tack så mycket för kommentaren Janne :)

Gustav Rappestad sa...

Ja, det känns tidigt! Hoppas du får möjlighet att fotografera "dina" uggleungar sedan Henrik :)