fredag, mars 25, 2016

Tillbaka till grävlingen

Det var svårt att glömma det första mötet med grävlingen tidigare under mars, så naturligtvis behövde jag återvända till platsen där grävlingen bor. Tillsammans med Mårten besökte jag platsen en gång till. Jag provade mig då på en dubbelexponering i kameran, som jag visar här ovan. Se också Mårtens fina bilder, särskilt den fjärde i  inlägget, helt underbar!

Jag gjorde sedan ytterligare ett besök några dagar senare, med bilder med mer miljö i tankarna. En bild från detta tillfälle visar jag här nedanför, även den en dubbelexponering. Vid båda dessa tillfällen fylldes jag återigen av en märklig känsla, som vid mitt första besök. När grävlingen kommer fram i skymningen, som på beställning, känns allt så overkligt. Men samtidigt är själva grävlingens uppsyn så naturlig och självklar, vilket har att göra med hur väl den passar in på platsen. Det känns urtida, närmast heligt.

10 kommentarer:

 1. Oj...oj...oj! Vad spännande bilder på grävlingen. Jag gillar dem. Själv har jag mest tyvärr upplevt dem med fötterna upp längs vägkanten. Har dock ett par fina möten men aldrig lyckat få till någon bild.

  Ser fram emot fler grävlingsbilder :0)

  Glad påsk!
  /Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg din kommentar hamnat i skräpposten utan min vetskap. Tack så mycket för kommentaren Erik! Riktigt roligt att höra att du gillar bilderna.

   Önskar dig glad påsk i efterskott... :D

   Radera
 2. Oj...oj...oj! Vad spännande bilder på grävlingen. Jag gillar dem. Själv har jag mest tyvärr upplevt dem med fötterna upp längs vägkanten. Har dock ett par fina möten men aldrig lyckat få till någon bild.

  Ser fram emot fler grävlingsbilder :0)

  Glad påsk!
  /Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din kommentar föll visst bort Erik, antagligen ett misstag, så jag lade in den på nytt.

   Tack så mycket för de orden :) Hoppas du får uppleva fler möten framöver då, och även möjligheten att göra några bilder. Det är fantastiska djur tycker jag!

   Glad påsk! :)

   Radera
 3. Mycket fina bilder, Gustav!

  SvaraRadera
 4. Det här är bara så magiskt. Jag kommer inte på andra ord just nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir av att få höra det Malin! En märklig känsla jag fick vid dessa båda möten. Förunderligt... Stort tack för kommentaren! :)

   Radera
 5. Den där andra grävlingbilden...

  Nu börjar du bli riktigt jobbig!!!

  ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jaså, tycker du det Terje... förstår inte varför.... roligt att höra! :D ;)

   Radera