fredag, mars 25, 2016

Tillbaka till grävlingen

Det var svårt att glömma det första mötet med grävlingen tidigare under mars, så naturligtvis behövde jag återvända till platsen där grävlingen bor. Tillsammans med Mårten besökte jag platsen en gång till. Jag provade mig då på en dubbelexponering i kameran, som jag visar här ovan. Se också Mårtens fina bilder, särskilt den fjärde i  inlägget, helt underbar!

Jag gjorde sedan ytterligare ett besök några dagar senare, med bilder med mer miljö i tankarna. En bild från detta tillfälle visar jag här nedanför, även den en dubbelexponering. Vid båda dessa tillfällen fylldes jag återigen av en märklig känsla, som vid mitt första besök. När grävlingen kommer fram i skymningen, som på beställning, känns allt så overkligt. Men samtidigt är själva grävlingens uppsyn så naturlig och självklar, vilket har att göra med hur väl den passar in på platsen. Det känns urtida, närmast heligt.

10 kommentarer:

Erik Koffmar sa...

Oj...oj...oj! Vad spännande bilder på grävlingen. Jag gillar dem. Själv har jag mest tyvärr upplevt dem med fötterna upp längs vägkanten. Har dock ett par fina möten men aldrig lyckat få till någon bild.

Ser fram emot fler grävlingsbilder :0)

Glad påsk!
/Erik

Anonym sa...

Oj...oj...oj! Vad spännande bilder på grävlingen. Jag gillar dem. Själv har jag mest tyvärr upplevt dem med fötterna upp längs vägkanten. Har dock ett par fina möten men aldrig lyckat få till någon bild.

Ser fram emot fler grävlingsbilder :0)

Glad påsk!
/Erik

Gustav Rappestad sa...

Din kommentar föll visst bort Erik, antagligen ett misstag, så jag lade in den på nytt.

Tack så mycket för de orden :) Hoppas du får uppleva fler möten framöver då, och även möjligheten att göra några bilder. Det är fantastiska djur tycker jag!

Glad påsk! :)

Anonym sa...

Mycket fina bilder, Gustav!

Malin Ellisdotter H sa...

Det här är bara så magiskt. Jag kommer inte på andra ord just nu...

Gustav Rappestad sa...

Stort tack Mathias! :)

Gustav Rappestad sa...

Vad glad jag blir av att få höra det Malin! En märklig känsla jag fick vid dessa båda möten. Förunderligt... Stort tack för kommentaren! :)

Terje sa...

Den där andra grävlingbilden...

Nu börjar du bli riktigt jobbig!!!

;)

Gustav Rappestad sa...

Haha jaså, tycker du det Terje... förstår inte varför.... roligt att höra! :D ;)

Gustav Rappestad sa...

Såg din kommentar hamnat i skräpposten utan min vetskap. Tack så mycket för kommentaren Erik! Riktigt roligt att höra att du gillar bilderna.

Önskar dig glad påsk i efterskott... :D