söndag, november 15, 2015

Tre bilder av en tall

Under helgen tog jag en tur till ett nytt naturreservat i Kolmårdsskogen. Efter en kort promenad stötte jag på en tall som hade grenat sig på ett ovanligt sätt. Jag gjorde ett uppehåll i promenaden och provade några olika tekniker för att skapa mina bilder.

I den första bilden har jag gjort en dubbelexponering i kameran, där den ena exponeringen är oskarp. I den andra bilden har jag exponerat genom ett filter med vaselin. I den tredje bilden har jag slagit samman nio olika bilder av tallen till en bild i datorn. Tyvärr är min kamera begränsad till att exponera samman maximalt tre stycken bilder.

6 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Alla tre bilderna har nåt visst över sig,men min favorit blir ändå ettan,mycket snygg dubbel-exp.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket för kommentaren Jan-Olov! Är inte förvånad över att du föredrog den första av dessa tre :)

Hannes Theander sa...

Spännande bildserie! Jag tycker verkligen om den sista bilden.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Hannes! Det gläder mig att du tyckte de var spännande... :)

Malin Ellisdotter H sa...

Oj, oj, oj... Håller med Hannes om sista bilden... Den är bara så äckligt bra! Bild 2 är också fantastisk, trädet som sträcker sig mot betraktaren, den ber om att man kommer närmre. Closer than close.

Gustav Rappestad sa...

Stort tack Malin för ännu ett generöst omdöme... blir så klart smickrad över de fina kommentarerna till inlägget. Ja, i bild två tänkte jag mig just det, hur trädet sträcker sig mot betraktaren :)