fredag, november 20, 2015

Ett ensamt novemberrå

En bild från Norrköping, november 2015.

7 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Riktigt bra bild,gillas!

Hannes Theander sa...

Tycker det är en riktigt fin höstbild! Mjuka färger och mjuk skärpa.

Undrar hur den skulle ha varit med lite mer skärpa på björken, antagligen en annan stämning i bilden då...

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Hannes! :) Menar du ett större skärpedjup, eller att skärpan låg på björken istället för på rågeten? Ja, ibland hade det varit bra om djuren stod kvar i flera minuter, så man hann testa alla varianter man kan komma på ;) Här hade det kanske varit intressant att testa en dubbelexponering? En med skärpa på geten och en på björken.

Hannes Theander sa...

Min tanke var nog större skärpedjup. Du kanske kan be den snällt?

Gustav Rappestad sa...

Aha, jag förstår. Jo, håller mig dig, det hade blivit en annan stämning :)

Mårten Lundgren sa...

Jag tycker att ovanstående framför en mycket märklig kommentar.
När Gustav gör sin bild och sätter sin prägel på den tänker han igenom den noga innan han trycker på knappen. Att det var rågeten och dess uttryck Gustav ville få fram i den här bilden framgår tydligt.
Att ”stämningen” skulle varit annorlunda för att man haft ett längre skärpedjup, det låter konstigt konstigt i mina öron, varför?
När jag läser detta blir det som att ifrågasätta ett konstverk och det brukar man ju sällan göra. Antingen gillar man väll konstverket eller inte. Lite samma sak tycker jag nog det är med den här bilden.

Personligen tycker jag att den här bilden är väldigt bra som den är. Den väcker frågor hos mig om vad rådjuret tittar på, vad den funderar kring… det gör den spännande. Björken i bakgrunden förblir lika ”viktig” som alla andra träden där i skogsbrynet. Men ansiktena som stirrar på rågeten höjer däremot bilden ännu mer…

Hannes Theander sa...

Jo, det kanske var lite märkligt... Var givetvis inte menat som negativ kritik, utan bara en fundering utifrån att Gustav taggade bilden som rådjur och björk. Bilden är jättefin och just den bilden ska nog vara sådan! Däremot en annan bild, en annan gång, när Gustav smetar in linsen med vaselin och ska experimentera vidare på temat... ;-)