söndag, november 01, 2015

Nötskrikan

Nötskrikan är en lurig fågel, som inte alls har varit samarbetsvillig när jag försökt få den på kamerasensorn. Igår lyckades jag äntligen göra mina första (dokumentära) bilder av den.

Nötskrikan satt i ett träd längs en landsväg utanför Norrköping. I vägrenen låg någon form av spillsäd som skrikan var väldigt intresserad av, vilket gjorde att den återvände till vägen kort efter att ha blivit bortskämd av min bil.

Två bilder från Norrköping, oktober 2015.

2 kommentarer:

Henrik sa...

Nötskrikor är smarta och oftast folkskygga, men de är även väldigt glupska allätare. Har du möjlighet/tillgång till fågelmatning gillar de som namnet antyder nötter, men de kalasar lika gärna på talgbollar eller avfall. Har du en kompost med matrester är det inga problem alls att locka till sig dem, tvärtom är de svåra att hålla borta. Så mitt tips är att lägga ut mat till dem! Funkar även på många andra djur, på både gott och ont... =)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket för tipsen Henrik! Jag ska fundera på var jag kan anlägga en nötskrikematning :D