tisdag, april 07, 2015

Påskhelgens besök hos storlommen

Under påskhelgen gavs flera tillfällen att fotografera storlom, en fågel som nu återvänt till Kolmårdsskogarnas sjöar. Jag väljer att visa ett tjugotal bilder med storlom, i både färg och svartvitt, som alla är från den gångna helgen. Min egen favorit bland helgens storlomsbilder sparar jag dock till ett eget separat inlägg.


Inlägget tillägnas fotovännen Mårten som osjälviskt delat med sig av sitt smultronställe för storlomsfotografering. Tack!

10 kommentarer:

Henrik sa...

Det ska bli spännande att se din favoritbild sen! Personligen gillar jag nummer 17 bäst av de här. Väldigt spännande komposition.

Gustav Rappestad sa...

Roligt att höra om din favorit bland de här bilderna. Tack så mycket Henrik! :)

Mårten Lundgren sa...

Stort tack för att du tillägnade mig detta inlägget! :D
Du anar inte vad jag blir för det och jag tror du börjar förstå vad storlommen betyder för mig?

Många fina bilder du visar här på storlommen Gustav. Men jag är ju mycket nyfiken på att få se din favoritbild. ;)

Min favorit bland dessa bilder är bild 4, där storlommarna simmar i det mörka vattnet och den mörka skogen syns i bakgrunden. Jag måste även passa på att berömma dig för din stora variation på bilder. Riktigt snyggt Gustav! ;)

Anonym sa...

Verkligen fin variation på bilderna,plockar inte ut någon favorit då jag tycker om ett flertal.Väldigt bra jobbat! hälsn janne

Erik Koffmar sa...

Underbara bilder! På en otroligt vacker fågel.

/Erik

Gustav Rappestad sa...

Det var ju det minsta jag kunde göra, efter att ha fått alla dessa fina möten med storlommarna tack vare dig :)

Min favoritbild är jag inte alls säker på att du kommer att tycka om... det är ju så med bilder, vi fastnar för olika saker i dem. Stämningar, känslor, det subjektiva... verkligen individuellt. Den kommer varefter, hursom.

Förstod nästan att du skulle tycka om bild 4, för mig en bild som bekräftar bilden av storlommen som en mytomspunnen fågel.

Tack!

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Janne! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack ska du ha Erik! :)

Hannes Theander sa...

Fina storlomsbilder Gustav! Mina favoriter är 1-2 och 17. Ska bli spännande att se din egen favorit småningom.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Hannes! :)