måndag, april 13, 2015

I Mullsjö för en heldag med Terje

Under lördagen var jag i Mullsjö för en heldag tillsammans med Terje Hellesø. Mellan klockan fem på morgonen och klockan nio på kvällen så var vi ute på olika platser kring Mullsjö och fotograferade tillsammans. Det blev en mängd möten med djur under heldagen, men också ett par längre stopp då vi samtalade om fotografering, bland annat om skillnaden mellan motiv och bild. Vi konstaterade tillsammans att jag hittills varit ganska så motivorienterad. Om begreppen motiv och bild, och om att hitta och att göra, har Terje skrivit flera artiklar på sin blogg, vilka jag funnit läsvärda.

På kvällen var jag mycket trött, men jag slutade dagen med att sammanfatta tankar och lärdomar på ett par sidor, så att jag kan gå tillbaka till alla nyttiga tips och förmaningar längre fram, för att säkerställa så att jag är på väg i den riktning som jag önskar utvecklas i. Jag behöver varva ned och ta mig tid till att verkligen arbeta fram bilder. Bland annat behöver jag experimentera mer och gå utanför ramarna, utan att vara rädd för att misslyckas. Genom detta kan jag söka ett eget och mer personligt uttryck.

Dagen innan heldagen gjorde jag ett återbesök i Ryfors då jag bland annat fotograferade ekorre och forsärla. Kvällen spenderade jag sedan vid Mullsjön efter tips från Terje, och fick bland annat möjlighet att fotografera storlom. Med mig från Mullsjö fick jag naturligtvis en hel del bilder, men framförallt fick jag många tankar och idéer som jag nu ska arbeta vidare med.

Tack Terje för en rolig, lärorik och ansträngande heldag!

Samtliga av bilderna är från mitt besök i Mullsjö. Lördagens fotografering började och slutade med fältharar, så dessa och bilderna däremellan är från heldagen.

(Tyvärr medger Blogger högst tjugo etiketter per blogginlägg, varför jag fick utelämna Black Sabbath och Sven Ingvars från etiketterna.)

18 kommentarer:

Terje sa...

Tack själv Gustav! :)
Det blev en trevlig och intensiv dag ja, och jag hoppas du är full av intryck och tankar för framtida bildskapandet. Verkligen många fina bilder du fick fram också, och extra trevligt även att se dina bilder från kvällen innan med bland annat storlommarna. Gillar din kungsfågel och ser att du hittade till forsärlorna och strömstaren. Och forsärlan i sista bilden har dessutom bokmaterial i näbben. :)

Gustav Rappestad sa...

Ja, det blev en mycket lång dag, med massor av intryck och tankar, precis som jag hade hoppats på! :)

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Du ser verkligen ut att ha kommit en bra bit på väg i ditt bildskapande,många jätte bra bilder du lagt ut här.Terje verkar vara en rätt hyfsad inspiratör...:-)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Janne! Jätteroligt att höra att du tycker att många av bilderna är bra :) Terje är verkligen en fotograf och lärare som kan inspirera. Frågade honom om du bokat din heldag som jag vet att du vann, och han bekräftade. Ser fram emot ett inlägg från dig efter din heldag :)

Malin H sa...

1. Vilka bilder, Gustav! (Det är några som jag fastnar extra för, så klart - men samtliga bilder är fantastiska).

2. Jag fick mig ett par skratt...

3. Och ännu ett när jag läste :"Tyvärr medger Blogger högst tjugo etiketter per blogginlägg, varför jag fick utelämna Black Sabbath och Sven Ingvars från etiketterna."

Gustav Rappestad sa...

Tack Malin! Verkligen roligt att höra att du tycker om bilderna och att några kunde locka till skratt. Synd det där med etiketterna... ;)

Hannes Theander sa...

Skön padda! Snyggt att skuggan är så tydlig under den också. Fin stämning och inramning av orrarna.

Sedan tycker jag mycket om bilderna på forsen samt de sista bilderna på fältharen. Dessa känns lite mer framexperimenterade. Vet inte riktigt vad ni pratade om rörande motiv och bild, men i dessa bilder är ju motivet i sig kanske inte så upphetsande, no offence fältharen, utan det är du som gör dem intressanta.

Hannes Theander sa...

Apropå Black Sabbath och Sven Ingvars - det är viktigt att tänka på kontrastverkan i fotografi.... :-)

Erik Koffmar sa...

Vilken bildkavalkad! Massor av fina bilder och jag förstår att du är full av intryck och tankar. Skall bli spännande att följa din blogg och se din utveckling.

Ha det gott,
Erik

Gustav Rappestad sa...

Stort tack Hannes för ditt beröm och dina tankar om bilderna.

Gustav Rappestad sa...

:)

Gustav Rappestad sa...

Ja, det blev en lång dag med många bilder. Valde att visa de bilder som jag antingen är nöjd med själv, eller som påminner mig om en särskild lärdom från dagen. Tack så mycket Erik! :)

Lasse sa...

Hej Gustav, En samling riktiga höjdarbilder du fått till här. Många många favoriter !

Gustav Rappestad sa...

Tack så hjärtligt Lasse! :)

t.ellebaek sa...

Paddan är min favorit... den bilden berättar en historia jag kan avläsa. Den följande bilden tycker jag också väldig mycket om. Motivet är jag osäker på??? Men fin psykedelisk stämning!

Gustav Rappestad sa...

Roligt att du hittade en favorit bland bilderna. Tack så mycket Thomas! :)

Mårten Lundgren sa...

Åhhh... vilka bilder Gustav! ;)
Roligt att läsa att du haft en lärorik heldag. Det kan jag verkligen förstå. Jag gillar så klart bilderna på storlommen som kommer simmande (den första är nog en favorit). Annars är det bild 32 med paddan och bild 33 med ansiktet i forsen, Mäktigt! ;)

Gustav Rappestad sa...

Det var en mycket lärorik och tankeväckande dag! Förstod att du skulle fastna lite vid storlomsbilderna... roligt att höra vilka bilder du tyckte stod ut lite från de övriga. Tack Mårten! :)