onsdag, november 12, 2014

Novemberrådjur

I helgen blev det en morgontur på Kvillingeslätten. Jag har inte fått möjlighet att fotografera rådjur sedan i somras. Det var roligt att se att rådjurskiden nu växt sig stora. Ett av dem låg på fältet invid ett skogsbryn. Eftersom kidet låg stilla så tog jag mig tid till att öva dubbelexponeringar och att diffusera genom lövverket på de träd som stod invid vägkanten.

Vid skogsbrynet

På vallen

Ljusspel

Kontakt

Rådjursspegel

Resultaten av att diffusera tilltalar mig, så det vill jag öva mer på och tillämpa i fler fotograferingssituationer. Jag tycker att jag lyckades bäst i den fjärde bilden när det gäller diffuseringen. Håller du med mig?

7 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Mycket trevliga och kreativa bilder du fått till.Själv fastnar jag mest för trean med sitt härliga ljusspel.Annars håller jag med vad gäller diffuseringen,kan bli mycket lyckat.

Terje sa...

Gillar bilderna, och speciellt "Vid skogsbrynet". Hur du arbetat med helheten, och där rådjuret är bara en del av bildupplevelsen. :)

Gustav Rappestad sa...

Tack så hemskt mycket Janne! Roligt att höra att du tycker bilderna är kreativa, det är ditåt jag strävar även om det ibland är en utmaning för mig :)

Gustav Rappestad sa...

Stort tack Terje! Roligt att höra vilken bild du gillar mest. Tänker på din artikel om det aktiva bimotivet när jag läser att du föredrar första bilden :)

Gustav Rappestad sa...

Även om första bilden kanske inte fungerat särskilt bra utan kidet...

Lasse sa...

Älskar ljusspelet i dessa bilder., Mycket lyckat!

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Lasse! :)