måndag, november 03, 2014

Den tacksamma rallhägern Rocky

Rallhägern Rocky

Till fiskeplatsen

Spaning under ytan

Med mört

Gapskratt

Det var många fågelskådare och naturfotografer som besökte Jönköping i helgen för att fotografera den rallhäger som förirrat sig till Rocksjön. Jag fick frågan av Mårten, självklart ville jag följa med och fotografera rallhäger! Inte för att jag visste vad det var för något... men det lät spännande med en ovanlig fågelart.

Vid det här laget måste rallhägern Rocky vara Sveriges mest fotograferade fågel. På den lilla bron vid kanten av Rocksjön stod så många personer att vi ett tag var oroliga att bron skulle ge vika. Det blev såklart en mängd bilder av Rocky.

Efter att jag kommit hem och gått igenom bilderna till det här inlägget fanns det ett drygt trettiotal kandidater för publicering. Jag är inte van vid att komma hem med så många bilder så att det blir en svårighet att välja ut vad som ska publiceras... Efter en dagstur så brukar det vara ett par tre bilder som jag är tillräckligt nöjd med för att de ska bli publicerade på bloggen.

Att jag kom hem med så många, i mitt eget tycke intressanta bilder, beror inte på förmätenhet eller att jag plötsligt blivit skicklig, utan helt enkelt på att Rocky visade sig vara en så tacksam fågel att fotografera! Det gick att göra bilder där han speglades i vattenytan, där han dök för att fånga mört, där han satt med fisk i näbben, där han lyfte och flög samt landade, där han gick runt i vegetationen... ett mycket tacksamt motiv.

Bländande vingar

Putsar fjäderdräkten

Spaning efter mört

Tittut genom vingen

I kvällssol

12 kommentarer:

Terje sa...

Härliga bilder Gustav, och "Gapskrattet" gick hem direkt! Och sedan fick jag ju träffa dig i verkligheten också! Ser fram emot flera möten! :)

tobias sa...

Den rallhägern är lika populär som den är ovanlig här i landet. Du hade ju en bit att åka men fina bilder fick du med dej hem.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Terje! Roligt att du hittade en favorit bland bilderna som "gick hem", det tar jag som ett gott betyg :)

Gustav Rappestad sa...

Tack Tobias! Visst var det en bit att åka, men det var det definitivt värt. Goda vänners sällskap, nya bekantskaper och en rolig och utmanande fotografering. Skoj! :)

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Det var ju synd att jag var där förmodligen tidigare än ett flertal bloggvänner,hade ju varit roligt att träffas irl!Själv kunde jag inte koncentrera mig så mycket på fotograferandet,en hund i ena handen och kameran i andra bland alla stativ och jätte objektiv. Du har verkligen lyckats tycker jag,en del riktiga höjdare,bra jobbat! Vad det gäller min vårgårdaresa,så är det en lördagstradition sen 5 år tillbaka.Bildvisningarna brukar hålla mycket hög kvalitet,sen finns det mycket bilder att inspireras av,och har man en fet plånbok finns det mycket att lägga slantarna på...

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket, roligt att du tyckte bilderna var "höjdare", det värmer :) Då var det som jag tänkte, Vårgårda är bra att åka på, kanske blir nästa år, och då kanske vi får tillfälle att ses "IRL" som du skriver :)

Malin H sa...

Härliga (och fantastiska) bilder på rallhägern!
Du har verkligen varit produktiv och fått fram många olika uttryck och känslor.

Bra jobbat!

Hannes Theander sa...

Fin serie! Tycker särskilt om 'Till fiskeplatsen, 'Med mört' och 'Gapskratt'.

Gustav Rappestad sa...

Tack så väldigt mycket Malin! Det värmer med så fint beröm :)

Gustav Rappestad sa...

Tack Hannes! Roligt att du gillade serien och att du även hittade ett par favoriter. En märklig fågel :)

Erik Koffmar sa...

Härlig serie bilder på den fina hägern. Gillar den sista, riktigt snyggt. Kul att du fick en bild på den med fisk i näbben också.

Ha det gott,
Erik

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket för din kommentar Erik! :)