tisdag, september 02, 2014

Landet i lördags

Jag tänkte visa ett par bilder från lördagens tur till landet. Det blev som vanligt en del djurfotografering. Det beror på att det är den fotografering som jag för tillfället tycker är allra roligast att hålla på med. Jag har tankar om att utveckla exempelvis mitt landskapsfotograferande framöver, men det får vänta tills dess att lusten för djurfotograferingen falnat något.

Råget i gryning, S:t Anna (2014)

Roskarl, S:t Anna (2014)

Knölsvan, S:t Anna (2014)

Råget i skymning, S:t Anna (2014)

Ängen, S:t Anna (2014)

Dreglande älgtjur, S:t Anna (2014)

Fotografering av djur medför naturligtvis också att "bimotiv" i form av djurens levnadsmiljö, naturens växtlighet och så vidare hamnar på bild. Därför är det kanske mindre intressant att kategorisera som jag gjort ovan. De bästa bilderna jag ser är ofta de där djur och miljö samverkar på ett eller annat vis. Ibland spelar "bimotiven" lika stor roll i bilden som "huvudmotivet" gör. Håller du med mig?

6 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Visst är det så att miljön spelar en stor roll,själv är jag inte så förtjust i rena poträttbilder på djur,även om dom ibland har sitt berättigande.Här har du lyckats speciellt bra med dom två sista bilderna.

Gustav Rappestad sa...

Tack för kommentaren Jan-Olov! Jag håller helt med, miljön är viktig. Vad roligt att du gillade de sista bilderna :)

Mårten Lundgren sa...

Trevliga bilder det här Gustav!
Bild 1, 3 och nummer 6 blev mina favoriter. Riktigt kul att få se en älgtjur och inte bara älgkor. Dessutom var det roligt att du lyckades fånga ögonblicket då den dreglade. De övriga två favoritbilderna gillar jag ljuset i. Snyggt! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack Mårten! Ja, det var ett oväntat och roligt möte som jag hade med unga älgtjuren, hade främst förväntat mig rådjur på den lilla turen. Roligt att höra om dina favoriter!

Terje sa...

Jag kan inte annat än helt hålla med dig! :)
Bilden "Ängen" är ju ett synnerligen bra exempel på detta. Och sedan älgen som står där vid vägen och funderar. :)

Gustav Rappestad sa...

Tack för kommentaren Terje! :)