tisdag, juli 22, 2014

Den jättelika havsörnen

En solig helg var min bror och jag ute och fiskade med båten. Vi hade puttrat runt en stund när jag skymtade något mörkt som rörde sig i ögonvrån. Jag vred på nacken och såg en jättelik havsörn som flög bort från båten och satte sig i ett träd i närheten.

Havsörn #1, S:t Anna (2014)

Trädet den landade i var en tall, och den satte sig i en av de högst belägna grenarna. Från talltoppen spejade den ut över skärgårdens sund, vikar, skär och holmar. Efter en stund flög den vidare.

Havsörn #2, S:t Anna (2014)

Det är svårt att få en uppfattning om örnens storlek när det förutom örnen endast finns trädgrenar att jämföra med i bilden.

Havsörn #3, S:t Anna (2014)

Här beger sig örnen vidare ut i havsbandet. Det var en riktigt fin naturupplevelse att se örnen flyga. Jag hoppas få se fler örnar i framtiden.

Havsörn #4, S:t Anna (2014)

11 kommentarer:

 1. Ptja, Olof har väl redan sagt allt. Har nog bara sett örn en gång i verkligheten när jag var ute en sväng med Mårten. Otroligt mäktigt att se dem. Kan ha sett något örnigt i Lappland, men den var för långt bort för att artbestämma. Kanske var det en fjällhöna på steroider...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mäktiga djur, overkligt stora och imponerande fåglar. Riktigt roligt att de blivit fler också, efter hoten under 1900-talet.

   Radera
 2. Riktigt fint möte du hade med havsörnen Gustav!
  Jag tycker att du har fångat ögonblicket riktigt mästerligt med även en glimt av naturen runtomkring. Snyggt jobbat! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för de fina orden Mårten. Det var ett riktigt häftigt möte!

   Radera
 3. Gustav, AMAZING! Även väldig bra prosa. Du har många talanger.

  SvaraRadera
 4. Stine hälsar att hon gärna skulle vilja ha dessa örnar på väggen hemma. När blir det möjligt att låna eller köpa fotos av dig? Kram Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var roligt att höra! Jag har inga planer på att sälja fotografier.

   Radera