torsdag, december 31, 2020

Fotoåret 2020 var ugglornas år...

Så har fotoåret 2020 tagit slut, ett år som präglats så mycket av pandemi och annat elände i världen, men där fotointresset och äventyren i hemmamarkerna lyckligtvis kunnat pågå som vanligt. När jag tittar igenom årets bilder slår det mig att ännu ett fantastiskt fotoår är till ända. Det har som vanligt blivit många nya bilder från olika djurmöten, en uppsjö nya landskapsbilder, nya bilder med blommor, insekter, träd och mycket annat.

Ett återkommande tema under året som varit är ugglorna, där året både inleddes och avslutades med hökuggla, först i andra delar av landskapet och nu senast i hemmaskogarna i Kolmården. Däremellan flera möten med många andra ugglor såsom lappuggla, sparvuggla, jorduggla, berguv, hornuggla, kattuggla samt mitt första möte med häftiga pärlugglan! Avslutar därför fotoåret här i bloggen med att bjuda på bilder från alla dessa ugglemöten. Gott Nytt Fotoår!

6 kommentarer:

Mårten Lundgren sa...

Gott Nytt fotoår, Gustav! :)

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Mårten! :)

Anonym sa...

Fantastiskt uggleår du haft,(och även övrigt).Gott Nytt 2021. janne w.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Jan-Olov! God fortsättning! :)

Lena sa...

Ja du har verkligen haft ett riktigt uggleår så många fina bilder du fångat på dessa magiska fåglar. Men du värkar inte ensam, går man in på te x instagram så har det ju fullkomligt exploderat med ugglebilder känns det som. Intressant att just det blivit nån slags trend. Fastnade lite extra för bild 5 i detta inlägget. Den ser så förvånad ut på nåt vis. Grattis till alla fina ugglebilder och såklart alla andra bilder du fångat under gångna året. Vi hoppas på ett bättre år i år och på ett minst lika spännande fotoår. God fortsättning!

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Lena! Ja, kanske är det en trend? Vi verkar ha haft ett bra år för ugglor generellt här i södra delen av landet. Sedan kanske reserestriktionerna gjort att fotografer som annars åker utomlands stannat hemma och upptäckt vår egen natur i högre utsträckning? Fascinationen för ugglorna kommer nog bestå oavsett, så ugglebilderna är här för att stanna, skulle jag tro... :) God fortsättning!