söndag, augusti 07, 2016

Vägglavsklädda klippor

I ytterskärgården finns ett rikt fågelliv bland saltstänkta kobbar och skär och fågelskyddsområden finns på flera öar under delar av året. Dessa förutsättningar tycks gynna de vackra lavar som täcker stora delar av klipporna på många av öarna. Karakteristisk bland lavarna är vägglaven, som är mustigt gulorange. Visar fyra nya bilder med dessa lavbeklädda klippor, samtliga från juli månad i Sankt Anna skärgård.

4 kommentarer:

Malin Ellisdotter H sa...

Jag har inte varit ute i skärgården sen någon gång 2007. Skärgården uppe i Hälsingland skiljer ju sig en del från andra skärgårdar... Saknar att faktiskt kunna komma ut i skärgården, finns så oerhört mycket att fotografera, man blir ju aldrig mätt. Och du visar ju hur mycket det trots allt finns också. Sköna bilder - både färgmässigt och komposition. Tummen upp.

Gustav Rappestad sa...

Ja, varje skärgård har sina speciella drag. Det är alltid härligt att komma ut, kanske särskilt om våren och hösten, de få gånger jag är där då. Det är så lätt att andas.

Tack så mycket för kommentaren Malin, roligt att du tycker bilderna fungerar! :)

Terje sa...

Gillar hur du arbetar med sten och klippor i bilderna; ett kärt motivområde även för mig. Du har verkligen fått fram dimensioner och dramatik - annars tycker jag fotografer oftast göra platta bilder på sten och klippor. Bra Gustav! :)

Gustav Rappestad sa...

Det var roligt att höra! Jag har inte alls mycket bilder i arkivet av det här slaget. Men klipporna är ett kärt minne av barndomens skärgård, och detta kom tillbaka till mig när jag besökte skärgården på nytt.

Har sett många fantastiska bilder av sten och klippor i dina böcker, så jag har förstått att dessa motiv har en särskild betydelse för dig. Tack så mycket Terje! :)