måndag, augusti 01, 2016

På besök i den gamla skogen

I juli månad gjorde jag ett besök i en av de äldre delarna av Kolmårdsskogen. Det skulle bli en het dag, men inne i den täta gammelskogen var det ännu svalt. Solstrålarna hade just börjat söka sig ned genom grenverket och det var lätt att finna ro i skogen. Jag valde ut en plats för att njuta av morgonkaffet. Därefter arbetade jag med de landskap som jag visar i det här inlägget.

6 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Det här var lite oväntat. Fint! Kanske lite väl mycket svävande i första bilden, men den sista tycker jag är riktigt fint uttryck och komp.

Gustav Rappestad sa...

Den första är lite svävande ja, med den tydliga effekten av dubbelexponeringen. Roligt att du hittade en favorit i den sista bilden. Tack så mycket för dina tankar Hannes!

Malin Ellisdotter H sa...

Jag tror inte att jag egentligen behöver skriva vad jag tycker om den här serien... Du är verkligen en del av landskapet. Och ordet/känslan som genomsyrar alla bilder är ödmjukhet. Och respekt. Det är fint att se allt fler självporträtt från dig, Gustav.

Gustav Rappestad sa...

Tack så mycket Malin! Självklart blir jag glad för dina tankar om bilderna, du är ju inspirationen till att jag då och då gör självporträtt. Visst var jag fylld av respekt inför den gamla skogen. Roligt att höra att det skiner igenom i bilderna. Tack! :)

Terje sa...

Bilder som andas lugn och vila. Och inte minst känslan av livskontraster. Ser korset i samtliga bilder också. Starkt Gustav! :)

Gustav Rappestad sa...

Livskontraster, det var ett bra ord. Tack så mycket för den fina kommentaren, Terje.